online lezen  |  afmelden
ThemaNieuwsbrief Zeevaart
27 februari 2017
Piraterijwet naar Tweede Kamer
 
VVD en CDA hebben het initiatiefwetsvoorstel Wet ter Bescherming Koopvaardij ingediend bij de Tweede Kamer. Het voorstel maakt de inzet van gewapende particuliere beveiligers op Nederlands gevlagde schepen mogelijk.
Lees meer
Duitse sleepdiensten in Spaanse handen
 
Linnhoff Schiffahrt heeft de twee bekende Duitse sleepvaartrederijen Unterweser Reederei (URAG) in Bremerhaven en Lütgens & Reimers (L&R) in Hamburg verkocht aan de Spaanse rederij Boluda Towage and Salvage.
Lees meer
Mega-afschrijving op zware-ladingvloot
 
Nog voordat de jaarcijfers over 2016 officieel zijn gepubliceerd, heeft Boskalis al aangekondigd bijna een miljard euro te gaan afschrijven. En dan met name op de zware-ladingactiviteiten van dochter Dockwise. Maar ook Smit Lamnalco, actief met terminalsleepdiensten, wordt afgewaardeerd.
Lees meer
Onderscheiding voor Maersk Connector
 
De bij Damen Shipyards gebouwde kabellegger Maersk Connector van Maersk Supply Service is op de jaarlijkse manifestatie van het weekblad Offshore Support Journal uitgeroepen tot Offshore Support Ship 2017.
Lees meer
Minder bunkers in Rotterdam in 2016
 
In de Rotterdamse bunkersector is in 2016 de verkoop van bunkerolie - brandstof voor de zeescheepvaart - verminderd van 10,6 miljoen m3 naar 10,1 miljoen m3. Dat blijkt uit cijfers van Havenbedrijf Rotterdam.
Lees meer
Falck: Hoe realistischer hoe beter
 
Veiligheidsbedrijf Falck laat dit jaar een nieuw trainingscentrum bouwen op de Maasvlakte in Rotterdam. De huidige vestiging moet wijken voor havenaanleg. Een mooie kans, vindt locatiemanager Martijn Wassenaar. In het nieuwe complex krijgt ‘virtual reality' bijvoorbeeld meer ruimte. ‘Daarmee kunnen wij veel gevaarlijkere situaties nabootsen.'
Lees meer
Rotterdam krijgt ROVC-practicum met maritieme trainingen
 
EDE | ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, breidt haar practicum uit met een nieuwe locatie in Noord-Rotterdam. Daar worden ook cursussen gepland voor de maritieme sector.
Lees meer
Heinen & Hopman maakt poolreizen comfortabel
 
Heinen & Hopman uit Bunschoten rust één onderzoeksschip en vijf cruiseschepen uit met tegen arctische (en tropische) omstandigheden opgewassen HVAC-installaties voor het verwarmen, ventileren en koelen van de accommodaties.
Lees meer
Aanbieding
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Grote fusie Noorse offshorerederijen
‘Het moet soms puur overleven zijn geweest'
Zware Kees: Wanneer ga je weer?
Gruwelijke markt en regels voor kustvaart
Opdracht proefproject Wessels voor German Dry Docks Group
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Ambulancebroeders moeten ook zeebenen krijgen
‘Een onafhankelijke KNRM is een groot goed, maar we moeten ons niet afzijdig houden van de overige organisaties in de veiligheidsketen.' Jos Stierhout (55) volgde in juni 2015 Roemer Boogaard op als...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
04
De visser centraal - in gesprek over de Brexit
4 maart 2017
mar
04
Paramont Dansavond
4 maart 2017
MAR
08
BLN webinar Arbeidstijdenrichtlijn
8 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Scheepvaartinspecteur Caribisch Nederland
De overheid en de Rijksoverheid zijn niet hetzelfde. Een overheid is het hoogste bevoegd gezag op een bepaald territorium of grondgebied.
Port Officer (Technical Service)
We have approximately 500 employees in southern part of the Province of Limburg (Netherlands) and 750 employees worldwide, making OCI Nitrogen an exciting and international organization.
Havenmeesters- / beheerdersechtpaar
Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal is een vereniging met ca. 550 leden en 300 ligplaatsen, gelegen aan het Nijkerkernauw in Nijkerk.
Clustermanager
Werkend vanuit de Binnenvaartbanken bedient dit Cluster de gehele Binnenvaart markt en zal uitgroeien tot DE Nederlandse bancaire unit voor de Binnenvaart klanten.
Docent Nautische Vakken (1,0 fte)
De opleiding Maritiem officier is op zoek naar een Docent Nautische Vakken!
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play