online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
1 maart 2017
Tweede Kamer wil proef Agora veilingsysteem
 
Als het aan de Tweede Kamer ligt, komt er een proef met het Agora-veilingsysteem. Vrijdag 24 februari werd een motie van die strekking aangenomen. De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV), van wie het initiatief voor de motie afkomstig is, is er blij mee.
Lees meer
Politici beloven meer geld voor vaarwegen
 
‘Wij zijn in de Kamer allemaal vóór de binnenvaart', stelde VVD-Tweede Kamerlid Betty de Boer 22 februari op het BVB-Binnenvaartdebat. Behalve de VVD legden daar ook binnenvaartspecialisten van ChristenUnie, GroenLinks, SGP, SP en CDA hun politieke testament neer bij zo'n 65 binnenvaartbetrokkenen. Vergroening en vaarwegen overheersten het debat.
Lees meer
Onderzoek naar ‘platooning'
 
Kun je schepen autonoom of eventueel met een kleine bemanning achter elkaar aan laten varen? Daaarover gaat een grote groep wetenschappers, onderzoekers en mensen uit het bedrijfsleven zich de komende vier jaar buigen.
Lees meer
Voorraad stapelt zich op bij Damen Shipyards
 
De voorraad nieuwbouw- en gebruikte schepen heeft haar grenzen bereikt bij Damen Shipyards. Meer dan 150 zijn het er nu, wereldwijd. En ook bij de reparatiewerven gaat het niet goed. Het dwingt de directie tot ingrijpen. Enkele nieuwbouwwerven worden mogelijk in de mottenballen gelegd en bij de Nederlandse reparatiewerven verdwijnen al op korte termijn 150 banen.
Lees meer
Havenindustrie droomt van groene waterstof
 
De Rotterdamse havenindustrie kan mogelijk relatief goedkoop en efficiënt waterstof gaan produceren met groene stroom van windturbineparken in zee. De industrie heeft behoefte aan waterstof, maar dit gas zou ook bruikbaar zijn voor volledig schoon goederentransport.
Lees meer
Aanbieding
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Gratis drinkwater in Amsterdam
Meer personeel verkeersposten
Terminals Antwerpen ‘s nachts open voor vrachtwagens
Aan de Reis: Reizen naar veel bestemmingen
Zeevrachtenmarkt: Tankvaart moet zich zorgen maken
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Mps Prins Willem-Alexander haalt mensen uit isolement
John Vierhouten is meevarend directeur op het vakantie-hospitaalschip Prins Willem-Alexander. Hij werkt sinds 1 januari 2016 bij deze stichting en deed daarvoor negen jaar passagiersvaart. Hij begon...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
04
De visser centraal - in gesprek over de Brexit
4 maart 2017
mar
04
Paramont Dansavond
4 maart 2017
MAR
08
BLN webinar Arbeidstijdenrichtlijn
8 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Scheepvaartinspecteur Caribisch Nederland
De overheid en de Rijksoverheid zijn niet hetzelfde. Een overheid is het hoogste bevoegd gezag op een bepaald territorium of grondgebied.
Port Officer (Technical Service)
We have approximately 500 employees in southern part of the Province of Limburg (Netherlands) and 750 employees worldwide, making OCI Nitrogen an exciting and international organization.
Clustermanager
Werkend vanuit de Binnenvaartbanken bedient dit Cluster de gehele Binnenvaart markt en zal uitgroeien tot DE Nederlandse bancaire unit voor de Binnenvaart klanten.
Docent Nautische Vakken (1,0 fte)
De opleiding Maritiem officier is op zoek naar een Docent Nautische Vakken!
Heavylift bargemaster/Projectleider
• Voorbereidingen van heavylift projecten : werven en pontons • Uitvoeren van heavylift projecten
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play