online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
8 maart 2017
Universiteit Antwerpen: Traditionele binnenschipper moet van toneel verdwijnen
 
De macht van de binnenschipper is nul! Zo onomwonden stelt professor Edwin van Hassel het naar aanleiding van het verschijnen van het rapport ‘De binnenvaart; traditionele modus of innovatieve toekomst?' van de Universiteit Antwerpen.
Lees meer
Minister verandert niets aan inzameling huisvuil
 
Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu verandert niets aan het huidige systeem voor het inzamelen van overig scheepsbedrijfsafval in de binnenvaart, waaronder huisvuil. De binnenvaart vindt de kostendekkende alternatieven te duur en daardoor niet aantrekkelijk. De binnenvaartorganisaties reageren teleurgesteld op het besluit van de minister.
Lees meer
Ankerfouten leveren zware rompschade op
 
Onvoldoende afstand houden, op het verkeerde moment het anker lichten en onduidelijke communicatie waren de belangrijkste oorzaken van de aanvaring tussen de Atlantic Jupiter en de Arklow Rambler op 8 februari vorig jaar in het ankergebied 4E bij Rotterdam. De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzocht de aanvaring.
Lees meer
Wilco Volker stapt over van BVB naar NPRC
 
BVB-directeur Wilco Volker stapt na negen jaar binnenvaartpromotie per 1 juli over naar de binnenvaartcoöperatie NPRC. Hij wordt daar Business Development Manager. Schipperszoon Wilco Volker is sinds maart 2008 in dienst bij het Bureau Voorlichting Binnenvaart, achtereenvolgens als voorlichter, marketing manager en directeur.
Lees meer
Opinie: Zit je veilig op een brug met de langste bank van Europa?
 
Bruggen over een rivier als de Gelderse IJssel lijken steeds meer een toeristische trekpleister te worden. De gemeenten Zutphen en Kampen juichen dat bijvoorbeeld toe en faciliteren het. Ze hebben kennelijk geen oog voor de gevaren. Het wordt tijd dat er richtlijnen voor komen.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Dronken schipper wil aan de reis en belandt in de cel
Inhaalslag voor lading over Duitse binnenwateren
Deventrade gaat van de weg naar het water
Aan de Reis: Veel water drukt tarieven
Zeevrachtenmarkt: Krapte op lijnen Azië-Europa
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Vrijbuiter wordt clinicmaster
Simpelweg een reis verkopen aan een groep zonder verdere invulling, ofwel bootverhuur, is niet meer van deze tijd. Dat stelt het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (Celth), dat in...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
08
Hiswa Amsterdam Boat Show
8 - 12 maart 2017
mar
08
'Varend verleden' in de Witte Zwaan
8 maart 2017
MAR
17
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
17 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Clustermanager
Werkend vanuit de Binnenvaartbanken bedient dit Cluster de gehele Binnenvaart markt en zal uitgroeien tot DE Nederlandse bancaire unit voor de Binnenvaart klanten.
Docent Nautische Vakken (1,0 fte)
De opleiding Maritiem officier is op zoek naar een Docent Nautische Vakken!
Heavylift bargemaster/Projectleider
• Voorbereidingen van heavylift projecten : werven en pontons • Uitvoeren van heavylift projecten
Transport-goederen Expert
Binnen de Transport-afdeling van BosBoon Expertise, in opdracht van nationale- en internationale opdrachtgevers, wereldwijd expertise werkzaamheden verrichten.
Enthousiaste kapitein gezocht!
Gemotiveerde, zelfstandig werkende kapitein voor een goed uitgerust koppelverband van 172 x 9,5 m.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play