online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
10 maart 2017
Hoog water bedreigt aangevaren stuw Grave
 
Een kleine hoogwatergolf op de Maas bedreigt het stuwcomplex in Grave. Voor zaterdag wordt een waterafvoer van 800 m3/s voorspeld. Het water kan alleen via de zuidstuw van Grave worden afgevoerd. De sluis is 's nachts getremd van 22:00 tot 06:00 uur en overdag voor maximaal 2 uur per keer. Rijkswaterstaat adviseert dringend via Weurt te varen.
Lees meer
Spectaculaire redding bij de Shetlands
 
Vijf vissers zijn vorige week vrijdag op het nippertje gered vlak voor het moment dat hun 24 meter lange trawler zonk voor de kust van de Shetland Islands. De spectaculaire redding is te zien op een video die de bemanning van de RNLI-reddingboot maakte van de actie.
Lees meer
Open Scheepvaartdagen Antwerpen 2017 iets kleiner dan vorige editie
 
Voor de 31ste Open Scheepvaartdagen (OSD) in Antwerpen (Waagnatie, vrijdag 17, zaterdag 18 en zaterdag 19 maart) hadden zich begin februari 74 exposanten ingeschreven. Zij vertegenwoordigen echter 175 deelnemende bedrijven, want een aantal huurt gezamenlijk een stand. Waar vorig jaar 2300 vierkante meter werd verhuurd, stelt men dit jaar 2220 meter ter beschikking.
Lees meer
Haven Luik groeit als kool
 
De Port Autonome de Liège - het havenbedrijf van Luik - heeft een bijzonder goed jaar achter de rug. Volgens de recent gepubliceerde jaarcijfers over 2016 steeg de aan- en afvoer via het water van 14,6 miljoen ton naar 15,5 miljoen ton, een stijging van 6%.
Lees meer
Spieringvissen in spuikom
 
Veel stoomtijd hoeven de Wieringer spieringvissers niet te maken. Er wordt namelijk gevist in de spuikom van de sluizen in de Afsluitdijk, hemelsbreed een paar honderd meter van hun ligplaats in Den Oever.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Palmpitschilfers onder ADN nekt kleine binnenvaart
Advocaat Marius van Dam op de barricade tegen extreme boetes
Groeiende bedrijvigheid op scheepshelling Rupelmonde
Tallship Christian Radich naar Harlingen
Londenbrug wordt vervangen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
5000 euro boete voor varen met sloopponton langszij
Al jaren doet Ad le Cessie speciale transporten die hij langszij zijn vrachtschip Flamingo vervoert. Afgelopen juli constateerde een ILT-inspecteur dat hij daartoe niet bevoegd was. Hij kreeg een...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
08
Hiswa Amsterdam Boat Show
8 maart 2017 - 12 maart 2017
MAR
17
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
17 maart 2017
MAR
17
OSD - Open Scheepvaartdagen Antwerpen
17 - 19 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Clustermanager
Werkend vanuit de Binnenvaartbanken bedient dit Cluster de gehele Binnenvaart markt en zal uitgroeien tot DE Nederlandse bancaire unit voor de Binnenvaart klanten.
Docent Nautische Vakken (1,0 fte)
De opleiding Maritiem officier is op zoek naar een Docent Nautische Vakken!
Heavylift bargemaster/Projectleider
• Voorbereidingen van heavylift projecten : werven en pontons • Uitvoeren van heavylift projecten
Transport-goederen Expert
Binnen de Transport-afdeling van BosBoon Expertise, in opdracht van nationale- en internationale opdrachtgevers, wereldwijd expertise werkzaamheden verrichten.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play