online lezen  |  afmelden

SCHEEPSBOUW & OFFSHORE

13 maart 2017
Megacutterzuiger voor DEME
 
Na Van Oord, Boskalis en Jan De Nul heeft nu ook DEME uit het Belgische Zwijndrecht een bouwopdracht geplaatst voor een zelfvarende megasnijkopzuiger. Het moet de allergrootste ter wereld worden. De bouwopdracht is gegund aan Royal IHC die het baggervaartuig, dat Spartacus gaat heten, in 2019 dient op te leveren.
Lees meer
Van Oord bestelt eerste LNG-aangedreven kraanschip
 
Van Oord heeft opdracht gegeven tot de bouw van een nieuw kraanschip. Dit wordt het eerste LNG-aangedreven schip binnen de Van Oord-vloot. Het kraanschip, dat de naam Werkendam krijgt, zal met name worden ingezet bij de uitvoering van Nederlandse projecten van dochteronderneming Paans Van Oord.
Lees meer
HSM bouwt stekkerdoos windpark Borssele Alpha
 
Opnieuw heeft netbeheerder TenneT een grote order geplaatst voor het offshorewindturbinepark Borssele Alpha. Deze keer betreft het de bouw van een 8000 ton wegend tranformatorplatform. Eerder was al een kabellegcontract gegund.
Lees meer
Reddingsoefening in Terneuzen
 
Een KNRM-reddingoefening met de helikopter van Nederlandse Kustwacht, de reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens, de historische reddingsboot Carlot uit Terneuzen en de Multratug 29 trok zaterdagmiddag 11 maart veel bekijks in Terneuzen. (AvdW)
Lees meer
Symphony Provider onwillig te water (video)
 
Als de kont van het schip van de helling glijdt en de kop blijft staan, is iedereen stil. Even overheerst paniek als ook de scheepsfluiten van de assisterende sleepboten zwijgen. Kort voordat het achterschip het water aanraakt, wordt de dwarsscheepse stapelloop onderbroken. De stilte is te snijden. Wat als...
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?

meer informatie
 
Overig nieuws
 
Order Royal Caribbean voor schepen op LNG
Minder strenge eisen voor estuaire vaart
Zr.Ms Karel Doorman heeft weer motoren
Bijna 1000 banen weg op Duitse werven en in havens
Padmos bouwt drie flyshooters
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Varende villa voor kapitein Meyerwerf
De Varende Villa (14,98 bij 5 meter), een elektrisch aangedreven woonboot op twee drijvers, trok onlangs de aandacht op de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. Het vaartuig is in Friesland gebouwd voor de Duitse testkapitein van de Meyerwerf in Papenburg. Hij gaat er in zijn vrije tijd op wonen en varen....
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
17
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
17 maart 2017
MAR
17
OSD - Open Scheepvaartdagen Antwerpen
17 - 19 maart 2017
apr
19
Navingo
19 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Clustermanager
Werkend vanuit de Binnenvaartbanken bedient dit Cluster de gehele Binnenvaart markt en zal uitgroeien tot DE Nederlandse bancaire unit voor de Binnenvaart klanten.
Docent Nautische Vakken (1,0 fte)
De opleiding Maritiem officier is op zoek naar een Docent Nautische Vakken!
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play