online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
15 maart 2017
Revolutionaire LNG-tankers op vrije markt
 
De LNG-aangedreven binnenvaarttankers Greenstream en Green Rhine (110 x 11,45 meter, 2877 ton) zijn vanwege wanbetaling verkocht. Ze zijn ondergebracht bij Amulet Management & Services (AMS) in Zwijndrecht.
Lees meer
EBU waarschuwt voor ‘Cubanisering' vloot
 
De Euro Stage V-emissienorm, die in 2020 moet ingaan is technisch noch financieel haalbaar voor de binnenvaart. Dat kwam naar voren op het jaarlijks event van de European Barge Union (EBU), donderdag 9 maart in Brussel.
Lees meer
Waterpolitie staakt, boten aan de kant
 
De schepen van de Waterpolitie Landelijke Eenheid (LE) liggen aan de kant. Vanaf 14 maart 12 uur varen de 150 politiemannen en -vrouwen van de dienst niet meer. Twaalf grote schepen en een veelvoud aan speedboten en RIB's blijven liggen aan de kant. Hoewel de politiemannen en -vrouwen niet meer uitvaren, blijven ze wel werken en beschikbaar voor noodmeldingen.
Lees meer
Jaarlijkse onderhoudsstremming Main, Main-Donau en Donau
 
De Main, het Main-Donaukanaal en de Duitse Donau zijn van half maart tot begin april gestemd vanwege de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden.
Lees meer
Binnenvaart groeit in Duitse Rijnhavens
 
De binnenvaartoverslag van het havenverbond RheinCargo (zeven Rijnhavens in Neuss, Düsseldorf, Keulen en omgeving) is in 2016 met 4,4% gestegen tot 28 miljoen ton. De groei bij de overslag van massagoed zat vooral in de agrarische producten, bouwstoffen, kolen en erts.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Thecla Bodewes sluit werf in Hasselt
Roeiongeluk bij Huissen kost derde leven
Rijkswaterstaat onderzoekt nautische knelpunten Maastricht
Aan de Reis: Leeg de Moezel uit
Zeevrachtenmarkt: Griekse reders kopen weer
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Succesvolle switch van Oostzee naar Franse kanalen
Sasja van Brink (69) en Ekko Prins (67) verzorgen sinds 2009 cruises op de Maas en de Franse Kanalen met de luxe motor Cinclus (26,40 x 5 meter). Tot 2008 charterden ze met het tweemast klipperjacht...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
17
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
17 maart 2017
mar
17
OSD - Open Scheepvaartdagen Antwerpen
17 - 19 maart 2017
mar
18
Filmdag Baggermuseum
18 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play