online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
17 maart 2017
ASV-petitie tegen ‘klopjacht op schippers'
 
De Algemeense Schippers Vereeniging (ASV) nodigt schippers uit een petitie te ondertekenen tegen de controledrift van politie, marechaussee, Rijkswaterstaat, havendiensten en ILT en de exorbitant hoge boetes in de binnenvaart.
Lees meer
Noorwegen bouwt grootste scheepstunnel ter wereld
 
Hij komt er, de scheepstunnel onder het Noorse schiereiland Stad, waar al tientallen jaren over wordt gepraat. De Noorse overheid investeert ruimt 250 miljoen euro in de bouw ervan. Coasters hoeven met de komst van de tunnel het schiereiland niet meer te ronden en kunnen zo een gevaarlijk zeegebied mijden.
Lees meer
Pousseur vaart tegen brug Temse, duwbak zinkt
 
De Franse pousseur Mascaret is dinsdag 14 maart tegen een pijler van de brug over de Boven-Zeeschelde bij Temse gevaren. Door de aanvaring is de duwbak van de combinatie lekgeraakt en deels gezonken.
Lees meer
Deense trawlers banen zich door grote scholen
 
Biologen steken de loftrompet over de ontwikkeling van de commerciële visbestanden. En dan zwemt er ook veel voor menselijke consumptie ongeschikte vis rond. De huidige vloot vismeeltrawlers onder Deense vlag boert buitengewoon goed.
Lees meer
Scheepslading tegels voor nieuwe promenade Temse
 
Geladen op pallets, leverde ms Oorderdam dinsdag 14 maart 767 ton bestratingsmateriaal af voor de heraanleg van de Wilfordkaai aan de Schelde in Temse. Van de fabriek van Ebema - Stone&Style in Zutendaal, gelegen aan het Albertkanaal, rechtstreeks besteld op de werf-Wilfordkaai in Temse. Per schip van voordeur tot voordeur.
Lees meer
Beursaanbieding: open site op Schuttevaer.nl
Op de Open Scheepvaartdagen in de Antwerpse Waagnatie loop je dit weekend gratis naar binnen. Voor de nieuwste technische ontwikkelingen en wetenswaardigheden op het gebied van binnenvaart. Geniet van de Vlaamse gastvrijheid en neem een gratis Schuttevaer mee. Voor de thuisblijvers zetten we tijdens de beursdagen alle pagina’s van Schuttevaer.nl open. Een maand lang Schuttevaer online gratis proberen kan natuurlijk ook.
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Weduwe overleden stuurman eist schadevergoeding
Somalische piraten laten tanker Aris 13 vrij
Meyerwerf loopt twee grote opdrachten mis
Maritiem Museum stoot scheepswerf Koningspoort af
Vopak investeert in laad/losplaatsen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Regelzucht en controledrift
Jan Wagemaker vaart samen met zijn vrouw op de Kempenaar Jantine. Hij vaart zijn hele leven al en verwacht zijn tijd vol te kunnen maken op dit schip, ook al verwacht hij een minder goede toekomst...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
mar
17
OSD - Open Scheepvaartdagen Antwerpen
17 - 19 maart 2017
mar
18
Filmdag Baggermuseum
18 maart 2017
mar
18
Contactdag varenden: 'Internaten vroeger en nu'
18 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play