online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
22 maart 2017
Nog geen zicht op einde acties van waterpolitie
 
Er is nog geen zicht op een einde aan de acties van de waterpolitie. De korpsleiding gaat vooralsnog niet in op de eisen van politievakbond ACP. De boten van de waterpolitie liggen sinds dinsdag 14 maart aan de kant.
Lees meer
Optimisme op Antwerpse OSD
 
De zware rolpoorten van de Waagnatie in Antwerpen vielen zondagavond even na acht uur dicht. De laatste bezoeker was buiten, de tafels en schenktogen werden afgeruimd, klutsjes en restjes weggekieperd, de lege bakken bier geteld, documenten opgeborgen. De 31ste Open Scheepvaartdagen waren geweest.
Lees meer
Franse sluisdeur plet spits Reginald
 
De Belgische spits Reginald van de Nederlandse schipper Alfred van de Werf is zaterdag 11 maart fors beschadigd nadat de deur van sluis Don op de Franse Deûle op de stuurhut terechtkwam. De schipper kon uit de stuurhut naar voren vluchten, zijn vriendin bleef op een haar na ongedeerd. De schade aan stuurhut, besturing en dek is groot.
Lees meer
OPINIE: Rust bruggen uit met alarmeringssysteem
 
Brugaanvaringen komen zo vaak voor dat vaarwegbeheerders eens zouden moeten onderzoeken of een alarmeringssysteem mogelijk is. Bij tunnels weet men vaak schade als gevolg van te hoge vrachtwagens op die manier te voorkomen. Met sensoren op de brug zouden ook schippers gewaarschuwd kunnen worden.
Lees meer
OOCL schrijft rode cijfers
 
Containerrederij Orient Overseas Container Lines (OOCL) heeft vorig jaar een verlies geleden van ruim 219 miljoen dollar. De in Hongkong gevestigde containerrederij zag de omzet 10% dalen naar bijna 5,3 miljard dollar.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Scheepswerf De Hoop Foxhol failliet
Amsterdam in 2030 kolenvrij
Dregteam vindt lichaam vermiste schipper in Maashaven
Aan de Reis: Slappe markt
Zeevrachtenmarkt: Ladingaanbod verbetert
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
De champagnefles bleef heel
‘Het schip was voor het ongeluk geboren. Als de doop niet in een keer goed gaat, rust er geen zegen op', zegt Chris Nannen uit Delfzijl in Gronings dialect. Hij blijkt terug op maart 1947, het ijs...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
22
7e RPPC Havendiner
22 maart 2017
MAR
24
Informatieavond Scalda
24 maart 2017
MAR
26
Jaarvergadering ASV
26 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Medewerker Technische Dienst - Scheepstechnicus en Rondvaartschipper
Bij Stromma Nederland zijn wij trots op Amsterdam en delen dit graag met onze gasten. Wij zijn dan ook hét toonaangevende bedrijf in toerisme op en rond de Amsterdamse grachten.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play