Volgende week: Schuttevaer MOTOREN

online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
24 maart 2017
ILT belooft: Minder snel een boete
 
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) neemt de kritiek uit de binnenvaart ter harte en wil bij strafbare feiten voortaan meer rekening houden met de specifieke omstandigheden van de overtreder. Dat betekent dat zo mogelijk minder snel een boete wordt opgelegd.
Lees meer
Amsterdam zwaar onder druk met rondvaartbeleid
 
Voldoet het nieuwe Amsterdamse vergunningen-beleid voor lange rondvaartboten wel aan de Europese Dienstenrichtlijn? Dat zal de Raad van State gaan onderzoeken. Mogelijk vormen de Europese regels voor de vrije levering van diensten een tweede grote obstakel voor Amsterdam, naast het verzet van alle rederijen die er rondvaartboten exploiteren.
Lees meer
Beste resultaat visserij in 50 jaar
 
De Nederlandse kottervisserij heeft met een nettoresultaat van 88 miljoen euro op een omzet van 338 miljoen een zeer goed jaar achter de rug. Hoge visprijzen, innovatieve visserijmethoden en lage brandstofprijzen droegen bij aan het succes. Onzekerheden over de toekomst zijn er echter volop, zo bleek tijdens de presentatie van Visserij in Cijfers 2016 door Wageningen Economic Research.
Lees meer
Precisiewerkje voor Multratugs
 
Kmax Vision wordt behoedzaam de Westsluis van Terneuzen in geleid. Een precisiewerkje voor de vier sleepboten Multratug 27, 14, 13 en achterboot Multratug 3.
Lees meer
Studentenuitwisseling op Christian Radich
 
Het Noorse tallship Christian Radich brengt momenteel een bezoek aan Harlingen in het kader van een uitwisselingsproject tussen Noorse studenten en studenten van de Maritieme Academie Harlingen. Op 7 april geeft men aan boord het startschot voor de werving van trainees voor The Tall Ships Races Harlingen 2018.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Aansprakelijkheid GEFO voor schade Grave minder dan een miljoen euro
Operator en schipper voorkomen mogelijke ramp met fenol
Terherne tegen opwaardering vaarweg naar Heerenveen
Nederland voor verbod stookolie op Noordpool
Opinie: Zelfregulering
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Duwbootschipper krijgt er het heen en weer van
Marcel van den Boogaart, schipper-eigenaar van de duwboot Bo, wordt er letterlijk en figuurlijk moe van dat duwboten in de haven van Amsterdam steeds tussen hun ligplaats in de Houthaven en het werk...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
26
Jaarvergadering ASV
26 maart 2017
MAR
31
Maritime Industry 2017 - netwerk event
31 maart 2017
MAR
31
2e PZI Stakeholder Conference
31 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Medewerker Technische Dienst - Scheepstechnicus en Rondvaartschipper
Bij Stromma Nederland zijn wij trots op Amsterdam en delen dit graag met onze gasten. Wij zijn dan ook hét toonaangevende bedrijf in toerisme op en rond de Amsterdamse grachten.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play