online lezen  |  afmelden
Themanieuwsbrief MOTOREN
27 maart 2017
Proef met Flettner-rotoren op Maersk-tanker
 
Maersk gaat een van haar tankers uitrusten met Flettner-rotoren. De ‘zeilen' moeten het brandstofverbruik van de tanker tot 10% kunnen verminderen. Op die manier moet ook de uitstoot van schadelijke stoffen van de tanker (109.647 dwt) omlaag worden gebracht.
Lees meer
ABC opent nieuwe productiehal voor DV36
 
ABC heeft vorig jaar december een nieuwe productiehal geopend. De 3 miljoen kostende hal Nr. 8 is gebouwd voor het assembleren en testen van de nieuwe DL36 en DV36 mediumspeed-motoren van ABC. Er wordt nog gewerkt aan de installatie van een grote testbank voor de DV36-motoren. Die is midden 2017 klaar.
Lees meer
MaK populair in cruisevaart
 
MaK groeide in 2016 uit tot grootste leverancier van dual fuel-motoren voor cruiseschepen. Zo leverde het bedrijf in oktober acht 16VM46DF motoren (965 kW per cilinder) aan de Meyerwerf in Papenburg voor daar in aanbouw zijnde cruiseschepen. Deze motoren voldoen op gas draaiend zonder katalysator aan de IMO III emissienormen.
Lees meer
MAN schakelt volledig over op common rail
 
MAN Rollo in Zoetermeer schakelt voor de levering van MAN motoren en generatoren volledig over op common rail. ‘We leveren nu nog een aantal generatorsets met mechanische MAN motoren, maar eind deze maand stopt dat', zegt service- en sales engineer Marco Kok.
Lees meer
Cummins Europe levert acht QSK 95 motoren
 
Cummins Marine Europe heeft voor het eerst een serie maritieme QSK 95-motoren (3500 kW/4200 pk bij 1800 toeren) verkocht. Het gaat om acht stuks voor twee offshore ondersteuningsschepen die het Spaanse Astilleros Armon Burela bouwt voor Seacor Marine.
Lees meer
NedPower bouwt Europees dealernet voor Baudouin
 
NedPower uit Spijkenisse is distributeur van GE en Baudouin motoren in Nederland, België en Duitsland. Om de service en verkrijgbaarheid van Baudouin in de binnenvaart te verbeteren bouwt NedPower aan een internationaal dealernetwerk.
Lees meer
OXE Diesel gaat veel langer mee
 
De OXE Diesel buitenboordmotor is in productie genomen en wordt geïmporteerd door Outboard Diesel in Sliedrecht, een dochter van Drinkwaard Motoren. De motoren zijn bedoeld voor de professionele markt.
Lees meer
Kohler ontwikkelt nieuwe voortstuwingsmotoren
 
Kohler heeft twee nieuwe maritieme voortstuwingsmotoren op de markt gebracht, de KDI 2504M-MP (50 pk bij 2600 toeren) en de KDI 1903M-MP (40,8 pk bij 2600 toeren). Ze worden in Italië gebouwd bij Lombardini, een volle dochter van het Amerikaanse Kohler.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Ons nieuws is onbetaalbaar! We achterhalen het, vragen door en schrijven het met de passie die je van maritieme vakjournalisten mag verwachten. Het staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
meer informatie
 
Overig nieuws
 
Jan De Nul bestelt drie dieselelektrisch aangedreven schepen
Column VIV: Vergroening binnenvaart is een absolute noodzaak
EICB opent webloket NRMM Stage V richtlijn
Caterpillar voldoet aan IMO III met nieuwe 3500E-serie
MOL passeert 20.000 teu-grens
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Misschien geen spits, wel heel oud
Op de helling van de scheepswerf van Maarten Carron in Zelzate ligt sinds kort een bijzondere spits: de Arylo. Het gaat om een opvallend exemplaar dat is gebouwd in Boom in 1899. De Vlamingen Jan...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
31
Maritime Industry 2017 - netwerk event
31 maart 2017
MAR
31
2e PZI Stakeholder Conference
31 maart 2017
MAR
31
Schipperscafé in Vreeswijk/Nieuwegein
31 maart 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Docenten nautische opleidingen
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderwijsactiviteiten voor de opleidingen zeevaart, offshore of binnenvaart.
Medewerker Technische Dienst - Scheepstechnicus en Rondvaartschipper
Bij Stromma Nederland zijn wij trots op Amsterdam en delen dit graag met onze gasten. Wij zijn dan ook hét toonaangevende bedrijf in toerisme op en rond de Amsterdamse grachten.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play