online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
29 maart 2017
Schultz fel tegen brug over het IJ
 
Minister Schultz (Infrastructuur) ligt op ramkoers met het Amsterdamse stadsbestuur over plannen voor een Java(fiets)brug over het IJ. Zij eist tenminste vierlaags containervaart, beroept zich op het ‘nationaal belang' van de Rijksvaarweg en dreigt met maatregelen als een brug in beeld blijft.
Lees meer
'Gouwenaar 2 is smart, maar kan nog slimmer'
 
Semi-autonoom varen is nog maar een voorlopig doel. Nedcargo wil de nieuwe Gouwenaar 2, een hypermodern elektrisch containerbinnenvaartschip, met minder bemanning laten varen en op den duur zelfs met besturing vanaf de wal. ‘Zo hou je de binnenvaart concurrerend.' Het schip gaat jaarlijks 12.500 containers, ofwel 600 miljoen flesjes bier vervoeren tussen Alphen aan den Rijn en Rotterdam.
Lees meer
Actie waterpolitie ‘ettert door'
 
De protestactie bij de Dienst Waterpolitie is de derde week ingegaan. De politiebonden wachten nog steeds op een reactie van de politieleiding en vinden dat demissionair minister Blok het conflict laat ‘dooretteren' en kwalificeren het negeren van de acties als ‘onverstandig en riskant'.
Lees meer
Allergrootste van Meyer Werft naar buiten (video)
 
Het jongste én grootste nieuwbouw cruiseschip van de Meyer Werft, de Norwegian Joy, doet naar verwachting maandagavond 27 maart de Eemshaven aan. Met accommodatie voor 4.200 passagiers is ze in grootte het vierde cruiseschip ter wereld.
Lees meer
Chartervloot eist ligplaatsen in Amsterdam terug
 
Ruim 25 zeilende charterschepen kwamen zondag 26 maart naar Amsterdam, zelfs vanuit het verre Harlingen. Om met een ‘Mini Sail' actie te voeren tegen het volgens de schippers falende ligplaatsbeleid. ‘Maanden van tevoren een vaste route uitstippelen is niet praktisch met een zeilschip.'
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 

 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Tuchtcollege Scheepvaart zoekt nieuwe leden
Duwstel vaart op bunkerstation Mittellandkanaal
Piraten kapen dhow met kapitein, machinist en kok
Aan de Reis: Geen opwaartse druk in de markt
Zeevrachtenmarkt: Charterhuren blijven stijgen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Pieter Heerema non-stop de wereld rond: ‘Alle dagen afzien'
Afgepeigerd kwam hij aan in de Franse havenplaats Les Sables d'Olonne. Na een solozeilreis rond de wereld in 116 dagen, 9 uur en 24 minuten. Topondernemer Pieter Heerema (65) schreef geschiedenis door...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAR
31
Maritime Industry 2017 - netwerk event
31 maart 2017
MAR
31
2e PZI Stakeholder Conference
31 maart 2017
apr
01
Pieperrace
1 - 2 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Allround Service Monteurs en Service Monteurs Mechatronica
Onze corebusiness is het leveren van diesel- en gasmotoren en het onderhouden daarvan en onze merknaam is een belofte van ethische bedrijfsvoering, integriteit, kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid
Schipper dagtochten (m/v, fulltime of parttime)
De driemastbark Stedemaeght is al 23 jaar de ultieme locatie voor bedrijfsuitjes/-feesten, bruiloften en andere diverse evenementen. De Bataviahaven te Lelystad is haar thuishaven.
Docenten nautische opleidingen
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderwijsactiviteiten voor de opleidingen zeevaart, offshore of binnenvaart.
Medewerker Technische Dienst - Scheepstechnicus en Rondvaartschipper
Bij Stromma Nederland zijn wij trots op Amsterdam en delen dit graag met onze gasten. Wij zijn dan ook hét toonaangevende bedrijf in toerisme op en rond de Amsterdamse grachten.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play