online lezen  |  afmelden
Themanieuwsbrief ZEEVAART
3 april 2017
A2B-online denkt als ‘low cost airline'
 
Ondanks de hardnekkige crisis in de scheepvaart, breekt A2B-online Container in Moerdijk record na record. Deze shortsea containervervoerder voegde vorige maand het zesde schip toe aan haar vloot. En dat terwijl het bedrijf nog niet eens vier jaar bestaat. Het geheim: ‘Denken als een low cost airline.'
Lees meer
Natte voeten bij stapelloop Arklow Vanguard (video)
 
Na doop en naamgeving door Rachelle Nelson, echtgenote van Arklow's financieel directeur Joe Nelson, werd onder tromgeroffel en het schallen van de trompetten vrijdag 31 maart bij Royal Bodewes aan het Winschoterdiep het ms Arklow Vanguard (bouwnummer 726) dwarsscheeps te water gelaten
Lees meer
VMG-vrouwen naar Willemsoord voor Dag van de Zeevarende
 
De Dag van de Zeevarende wordt dit jaar gehouden op zaterdag 24 juni. De activiteiten concentreren zich op Willemsoord in Den Helder, tijdens Sail Den Helder. Daar staan dan onder anderen de zeemansvrouwen van de Vereniging Maritiem Gezinskontakt (VMG) met een stand dichtbij de tallships.
Lees meer
Containeroverslag naar nieuw record
 
De wereldwijde containeroverslag is in februari naar een nieuw record gestegen. Dit toont volgens Duitse onderzoeksinstituten aan dat de wereldhandel de weg naar boven weer heeft gevonden.
Lees meer
Nieuw vlaggenschip GSS Marine Services
 
Rederij GSS Marine Services heeft met de gloednieuwe multifunctionele sleepboot Ella F een nieuw vlaggenschip gekregen. Bouwer van deze Eurotug 3615 is Neptune Shipyards uit Aalst. Opmerkelijk is de geringe diepgang van 1,40 meter van het werkschip.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 

meer informatie
 
Overig nieuws
 
Rhenus stapt in bij Arkon voor shortsea
Geen tuchtmaatregel na gronding
Voorwaardelijke schorsing kapitein zeesleper Holland
Zware Kees: Gekwetter
Regelgeving verantwoorde sloop laat op zich wachten
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Hoe de Ide Min met de noorderzon vertrok
De Ide Min was een Poolse sleepboot tot Thomas de Nijs en Paul de Jong haar in Gdansk ombouwden tot tweemast charterschoener. Dat was rond 1990, in de roerige dagen na de val van het communisme. Toen...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
APR
04
Europort Turkey
4 - 8 april 2017
APR
09
Vlootdag Harlingen
9 april 2017
APR
13
Open Huis Maritieme Academie Harlingen
13 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
1e Kapitein en 2e Kapitein
Als Kapitein bent u verantwoordelijk voor het gehele schip: het navigeren en manoeuvreren, managen en supervisie van alle nautisch-technische zaken.
Cotrans Scheepvaart BV
Betrouwbaarheid, leveringszekerheid, flexibiliteit zijn onze kernwaarden.
Allround Service Monteurs en Service Monteurs Mechatronica
Onze corebusiness is het leveren van diesel- en gasmotoren en het onderhouden daarvan en onze merknaam is een belofte van ethische bedrijfsvoering, integriteit, kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid
Schipper dagtochten (m/v, fulltime of parttime)
De driemastbark Stedemaeght is al 23 jaar de ultieme locatie voor bedrijfsuitjes/-feesten, bruiloften en andere diverse evenementen. De Bataviahaven te Lelystad is haar thuishaven.
Docenten nautische opleidingen
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderwijsactiviteiten voor de opleidingen zeevaart, offshore of binnenvaart.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play