online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
7 april 2017
Acht ideeën voor containeraanwas Antwerpen
 
Een projectteam van de Vlaamse overheid heeft vorige week acht alternatieven gepresenteerd om de verwachte groei van de containeroverslag in Antwerpen het hoofd te bieden. De ideeën daarvoor werden de afgelopen maanden via een inspraakronde onder de betrokken partijen verzameld.
Lees meer
Bruto omzet grote schepen weer op niveau 2008
 
De gemiddelde bruto omzet van de droge-ladingvaart is in 2014 en 2015 flink toegenomen. Met name de kleinste schepen en schepen boven de 90 meter zaten in 2015 (vrijwel) weer op het niveau van het goede jaar 2008.
Lees meer
Damen bouwt Duits onderzoeksschip visserij
 
Het Bondsinstituut voor Landbouw en Voeding in Bonn heeft Damen in Gorinchem opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw Duits onderzoeksvaartuig voor de visserij. Het nieuwe schip vervangt het 27 jaar oude onderzoekvaartuig Walther Herwig III. Het ontwerp komt van het Noorse Skipsteknisk A/S in Alesund.
Lees meer
Seamen's Club Terneuzen loopt gevaar
 
Het Varenscentrum in Terneuzen dreigt te worden gesloten. Het financieel tekort over 2016 bedraagt circa 20.000 euro. Willem Spijker, voorzitter van Stichting Varenscentrum Kanaalzone Zeeuws-Vlaanderen, noemt de afgeroomde subsidie van gemeente Terneuzen tot 10.000 euro als een van de voornaamste oorzaken.
Lees meer
Indiase zuiger te water in Krimpen
 
Bij Royal IHC in Krimpen aan den IJssel is de sleephopperzuiger Shanti Sagar 17 te water gelaten. Dit is de eerste van twee IHC Beagle 8 type zuigers die worden gebouwd voor de Indiase baggermaatschappij Adani.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
SZW inspecteert reparaties aan tankschepen
Noorwegen legt slooprijpe Tide Carrier aan de ketting
Staandwantvisserij gehalveerd
Stroomkabels Westerschelde zullen Antwerpen niet hinderen
Toezicht op tankopslag nog steeds niet in orde
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
De lange geschiedenis van zeilklipper Kaat Mossel
Veel schepen hebben een lange, interessante geschiedenis, dat geldt zeker voor de Kaat Mossel. In 1904 bestelde Hendrik de Vries een zeilklipper bij scheepswerf De Boer in Lemmer, bekend van zijn...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
APR
08
Vlootdag Harlingen
8 april 2017
APR
12
Open Huis Maritieme Academie Harlingen
12 april 2017
APR
19
Navingo Career Event (MOCE) 
19 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
1e Kapitein en 2e Kapitein
Als Kapitein bent u verantwoordelijk voor het gehele schip: het navigeren en manoeuvreren, managen en supervisie van alle nautisch-technische zaken.
Cotrans Scheepvaart BV
Betrouwbaarheid, leveringszekerheid, flexibiliteit zijn onze kernwaarden.
Allround Service Monteurs en Service Monteurs Mechatronica
Onze corebusiness is het leveren van diesel- en gasmotoren en het onderhouden daarvan en onze merknaam is een belofte van ethische bedrijfsvoering, integriteit, kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid
Schipper dagtochten (m/v, fulltime of parttime)
De driemastbark Stedemaeght is al 23 jaar de ultieme locatie voor bedrijfsuitjes/-feesten, bruiloften en andere diverse evenementen. De Bataviahaven te Lelystad is haar thuishaven.
Docenten nautische opleidingen
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderwijsactiviteiten voor de opleidingen zeevaart, offshore of binnenvaart.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play