online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
12 april 2017
Overslag Rotterdam groeit 2%
 
De overslag in de Rotterdamse haven is in het eerste kwartaal van 2017 met 2% gegroeid naar 119,3 miljoen ton. Grote stijgers waren agribulk en containers. De overslag van minerale olieproducten en overig nat massagoed nam af.
Lees meer
Damen grijpt zijn kans met Keppel Verolme
 
Damen Shipyards heeft met Keppel Marine & Offshore in Singapore overeenstemming bereikt over de overname van de Keppel Verolme-werf in de Rotterdamse Botlek. Een buitenkans volgens het Nederlandse concern, een mammoetdok komt niet elke dag te koop. Maar opmerkelijk is het wel, ook Damen gaat het momenteel niet voor de wind.
Lees meer
Harlingen zet rederij Wadden Transport klem
 
Gedwongen verkassen uit de haven, geen vergoeding van schade en geen andere locatie. Dat is wat de gemeente Harlingen over heeft voor rederij Wadden Transport. Dat dit al te gek is, bleek maandag tijdens een zitting bij de Raad van State. De Raad liet de gemeente, om in bokstermen te spreken, alle hoeken van de ring zien.
Lees meer
Eerste schip in 3e kolk Prinses Beatrixsluis
 
Nog voor de zomervakantie ligt het eerste schip in de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis. Recent zijn de werkzaamheden aan de maquette van de Prinses Beatrixsluis in Madurodam gestart. Dankzij de aangepaste miniatuurversie van de sluis kan iedereen straks alvast op schaal zien hoe de 3e kolk er vanaf 2019 bij zal liggen.
Lees meer
Volmachten Filipijnse matrozen ontbraken 
 
De Raad van Discipline, het tuchtcollege voor advocaten, buigt zich over een klacht van Gyron Crew tegen de Rotterdamse advocaat mr Arthur Hansen. Het uitzendbureau voor Filipijnse matrozen in de binnenvaart beticht de advocaat ervan dat hij zonder toereikende volmachten in 2010 namens vier Filipijnse matrozen een civiele vordering instelde tegen Gyron Crew. Het uitzendbureau haalde uiteindelijk zijn gelijk voor het Gerechtshof 's-Hertogenbosch.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen?
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
BLN vraagt steun informateur voor vergroening binnenvaart
Hoge Raad bevestigt veroordelingen in havenschandaal
Duitse reportage over Millennium
Aan de Reis: Veel werk voor de paasdagen
Zeevrachtenmarkt: Kolen naar het Midden-Oosten
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
‘Franse silo's bijna leeg'
Willem Hendrik de Graaf, schipper van de spits Steven Roos, is bezorgd over het beperkte ladingaanbod in zijn tonnenmaat, zeker nu hij bij geruchte heeft vernomen dat de Franse silo's bijna leeg zijn....
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
APR
12
Open Huis Maritieme Academie Harlingen
12 april 2017
APR
17
Paasuitverkoop Maritiem Museum
17 april 2017
APR
19
Navingo Career Event (MOCE)
19 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Junior Marketeer
De afdeling Marketing van MYbusinessmedia zorgt ervoor dat doelgroepen van al onze merken effectief worden bereikt via print, online (websites, app en nieuwsbrieven), digitale magazines en events.
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
Nautisch Medewerker (Algemeen)
OCEANDIVA richt zich met name op zakelijke evenementen, zoals bedrijfsfeesten, productlanceringen, congressen en beurzen.
Van Oord Handel en Transport bv
Met bijna 5000 transporten op jaarbasis bevrachten wij circa 1000 verschillende binnenvaartschepen naast een vast team van professionele binnenvaartschippers.
1e Kapitein en 2e Kapitein
Als Kapitein bent u verantwoordelijk voor het gehele schip: het navigeren en manoeuvreren, managen en supervisie van alle nautisch-technische zaken.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play