online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
14 april 2017
ABN AMRO: ‘Binnenvaart moet nu kansen grijpen'
 
De binnenvaart moet nu haar kansen grijpen om te kunnen groeien. De binnenvaart is vol in beeld als duurzame modaliteit, maar om dit ook daadwerkelijk om te zetten in meer vervoer over water zijn wel een aantal aanpassingen nodig. Dat stelt ABN AMRO in haar nieuwe prognose voor de transportsector.
Lees meer
Varen op ‘supermarktmix'
 
De binnenvaart gaat in de toekomst wellicht varen op het voedsel dat supermarkten nu nog weggooien, de zogenoemde ‘supermarktmix'. Dat denkt Robert Goevaers, programmamaker van het Nationaal LNG Platform. Aangevuld met groente-, fruit en tuinafval en stortgas kan hier namelijk bio-LNG van worden gemaakt. 
Lees meer
'Redders werken samen met mensensmokkelaars'
 
De Italiaanse justitie verdenkt twee onder Nederlandse vlag varende schepen van het meewerken aan mensensmokkel tussen Libië en Italië. Dat schrijft de Telegraaf dinsdag 11 april.
Lees meer
Megatransport arriveert in Rotterdam
 
De grote cilindervormige Western Isles FPSO is vorige week als deklading aan boord van het Chinese zware-ladingvaartuig Xin Guang Hua in Rotterdam aangekomen. Onder grote belangstelling is het vaartuig afgemeerd in het Calandkanaal.
Lees meer
Vox Amalia in Spanje te water
 
De Spaanse werf LaNaval Shipyard heeft 30 maart de eerste van twee middelgrote sleephopperzuigers voor Van Oord te water gelaten. Het Vox Amalia gedoopte vaartuig maakt deel uit van het lopende moderniseringsprogramma van het baggerconcern uit Rotterdam.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Provincie verlengt inschrijftermijn proef duurzame binnenvaart
Onego Merchant vaart schade in Emden
Minister voert motie voor bevrachtingswet niet uit
NML wil meer steun kabinet en Maritieme Autoriteit
Gent boekt kwartaalrecord
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Laatste sluiswachter verdwijnt van Brabantse kanalen
Jan Gijsen was 37 jaar sluiswachter op sluis Panheel en tevens de laatste. Nu ook Panheel en de sluizen 15 en 16 vanuit de bediencentrale in Tilburg worden bediend, zijn alle bruggen en sluizen van...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
APR
17
Paasuitverkoop Maritiem Museum
17 april 2017
APR
19
Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE)
19 april 2017
APR
20
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
20 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Junior Marketeer
De afdeling Marketing van MYbusinessmedia zorgt ervoor dat doelgroepen van al onze merken effectief worden bereikt via print, online (websites, app en nieuwsbrieven), digitale magazines en events.
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
Nautisch Medewerker (Algemeen)
OCEANDIVA richt zich met name op zakelijke evenementen, zoals bedrijfsfeesten, productlanceringen, congressen en beurzen.
Van Oord Handel en Transport bv
Met bijna 5000 transporten op jaarbasis bevrachten wij circa 1000 verschillende binnenvaartschepen naast een vast team van professionele binnenvaartschippers.
1e Kapitein en 2e Kapitein
Als Kapitein bent u verantwoordelijk voor het gehele schip: het navigeren en manoeuvreren, managen en supervisie van alle nautisch-technische zaken.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play