online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
19 april 2017
‘Sociale dumping in riviercruise moet stoppen'
 
Bij een grote controle van vijftien riviercruiseschepen heeft de politie begin april negen overtredingen van de Arbeidstijdenwet en de Wet Minimumloon geconstateerd. De controle werd gehouden op initiatief van Aquapol. In dezelfde periode hield ook de Wasserschutzpolizei in Duitsland controles.
Lees meer
Schippers Wesel-Dattelnkanaal stremmingen beu
 
De vele onverwachte stremmingen tijdens de renovatie van de sluizen op het Wesel-Dattelnkanaal (WDK) kosten de regelmatige gebruikers van het kanaal tienduizenden euro's omzet per jaar. Dat blijkt bij navraag onder Nederlandse binnenvaartschippers. Er wordt al standaard rekening gehouden met een halve dag extra vaartijd.
Lees meer
Bemanning Mondeo redt drenkeling (video)
 
De bemanning van de 110-er Mondeo uit Dordrecht heeft zaterdagochtend 15 april bij Papendrecht een man uit de Beneden-Merwede gehaald. De Mondeo greep in na een melding van post Dordrecht dat er iemand van de brug bij Papendrecht wilde springen of al gesprongen was.
Lees meer
Cafébaas van Baard blijft brugwachter
 
De Friese cafébaas Jaap Prins mag ook in het nieuwe vaarseizoen de brug over de Boalserter Feart in Baard blijven bedienen. Dat heeft de provincie Friesland onlangs besloten. De provincie is aan het kijken of bediening op afstand mogelijk is. De bewoners van Baard vrezen echter voor ‘altijd brandende verkeerslichten, bellen en camera's'.
Lees meer
Zoektocht maritieme jongerenambassadeurs
 
Tijdens MOCE 2017, het jaarlijkse Maritime & Offshore Career Event in Rotterdam, is woensdag 19 april de zoektocht naar de nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector van start gegaan.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Teveel giftig gas in rapsschepen
Betaalde zondagsbediening Albertkanaal fors gestegen
Scheepswerf Grave moet recreatieburen accepteren
Aan de Reis: Ladingaanbod loopt terug
Zeevrachtenmarkt: Chinese werven verhogen prijzen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Hardervisser Job Bout breidt bedrijf uit met garnalenvisserij
Job Bout van Maatschap Bout-van Dijke uit Tholen gaat, naast de visserij op harders en zeebaars, ook de garnalenvisserij beoefenen. Daarvoor heeft hij de garnalenkotter SL-22 Nooitgedacht gekocht. Ook...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
APR
19
Friese Poort: Ontdek maritiem
19 april 2017
APR
20
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
20 april 2017
apr
20
Informatieavond Van Harinxmakanaal
20 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Junior Marketeer
De afdeling Marketing van MYbusinessmedia zorgt ervoor dat doelgroepen van al onze merken effectief worden bereikt via print, online (websites, app en nieuwsbrieven), digitale magazines en events.
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
Nautisch Medewerker (Algemeen)
OCEANDIVA richt zich met name op zakelijke evenementen, zoals bedrijfsfeesten, productlanceringen, congressen en beurzen.
Van Oord Handel en Transport bv
Met bijna 5000 transporten op jaarbasis bevrachten wij circa 1000 verschillende binnenvaartschepen naast een vast team van professionele binnenvaartschippers.
1e Kapitein en 2e Kapitein
Als Kapitein bent u verantwoordelijk voor het gehele schip: het navigeren en manoeuvreren, managen en supervisie van alle nautisch-technische zaken.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play