online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
21 april 2017
Schade Grave voor RWS inmiddels 20 miljoen
 
Rijkswaterstaat moet de vele miljoenen kostende reparatie van stuw Grave voor eigen rekening nemen. ‘Het zijn gewoon maatschappelijke kosten', zei Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland vrijdag 21 april tijdens een bijeenkomst op het stuw- en sluizencomplex in Neder-Asselt. De teller staat inmiddels op 20 miljoen euro en kan nog verder oplopen.
Lees meer
EIB: 150 miljoen voor vergroening scheepvaart
 
De Europese Investeringsbank (EIB) legt 150 miljoen euro op tafel voor het verstrekken van goedkope leningen met een langere looptijd voor ‘groene' investeringen in de Europese zee- en binnenvaart.
Lees meer
Maaskant bouwt eindelijk weer grote boomkorkotter
 
Maaskant Shipyards in Stellendam kan na bijna 12 jaar weer een grote boomkorkotter opleveren. Voor Visserijbedrijf J. Hakvoort U.K. 45 BV gaat de Stellendamse scheepswerf het 41 meter lange voorraadcasco, dat al sinds 2006 in Stellendam voor de kant lag, afbouwen. Daarmee komt er een eind aan een lange periode waarin geen enkele nieuwe grote platviskotter in de vaart kwam.
Lees meer
Nieuw vlaggenschip Wagenborg 
 
Voor de derde keer in ruim 65 jaar brengt Koninklijke Wagenborg een schip in de vaart, dat getooid is met de naam van de grondlegger van het bedrijf, Egbert Wagenborg. Met het in de vaart nemen van dit nieuwe open-top klasse schip wordt de verbintenis tussen Wagenborg en Niestern bestendigd.
Lees meer
Carrièremogelijkheden MOCE2017
 
Carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore- en energiesector vulden het WTC Rotterdam woensdag 19 april tijdens de elfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE). De organisatie telde 3.522 bezoekende studenten, starters en (young) professionals uit zowel binnen als buitenland, die er 100 bedrijven ontmoetten.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Antwerpen zet groei voort
Stremming Van Starkenborghkanaal voor sloop tafelbrug Zuidhorn
Schorsing voor stuurman van Amadeus Amethist
Alles in stelling om van Koggewerf hit te maken
Rampjaar voor offshore Den Helder
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Restauratieproject van lange adem
Medewerkers van Museumwerf Vreeswijk hebben 3 april een bijzonder schip drooggezet. Het is de koftjalk Zes Broeders van Just Settels. Ooit was dit een veel voorkomend scheepstype. Nu zijn er naar...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
APR
22
Zwaluwse havenfeesten
22 - 23 april 2017
APR
22
Lezing 'Het leven van historische IJveren' met boekpresentatie
22 april 2017
apr
28
Schippersbal Brasschaat (B)
28 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
Nautisch Medewerker (Algemeen)
OCEANDIVA richt zich met name op zakelijke evenementen, zoals bedrijfsfeesten, productlanceringen, congressen en beurzen.
Van Oord Handel en Transport bv
Met bijna 5000 transporten op jaarbasis bevrachten wij circa 1000 verschillende binnenvaartschepen naast een vast team van professionele binnenvaartschippers.
1e Kapitein en 2e Kapitein
Als Kapitein bent u verantwoordelijk voor het gehele schip: het navigeren en manoeuvreren, managen en supervisie van alle nautisch-technische zaken.
Junior Marketeer
De afdeling Marketing van MYbusinessmedia zorgt ervoor dat doelgroepen van al onze merken effectief worden bereikt via print, online (websites, app en nieuwsbrieven), digitale magazines en events.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play