online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
26 april 2017
Binnenvaart vervoert één procent meer lading
 
De Nederlandse binnenvaart heeft vorig jaar met ruim 365 miljoen ton één procent meer lading vervoerd. De schepen vervoerden meer containers en natte bulk en minder droge bulk. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers over de binnenvaart van het CBS.
Lees meer
Baggervloot op heavylifter naar Egypte
 
Na in het Calandkanaal de FPSO Western Isles te hebben gelost, is het Chinese zwaartransportvaartuig Xin Guang Hua geladen met een aantal baggervaartuigen van Van Oord. Dit zijn de via de float-on methode geladen hopperzuigers Johannis de Rijke en Johan van Veen, de backshoe dredger Razende Bol en het surveyvaartuig Geo Explorer.
Lees meer
Don Quichot kan eindelijk tankschepen ontgassen
 
De tankduwbak Don Quichot van GreenPoint Marine Services kan na negen maanden eindelijk beginnen met het ontgassen van tankschepen en het innemen van waswater. Het wachten was op toestemming van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Die heeft nu een tijdelijke vergunning afgegeven tot 2019.
Lees meer
Overcapaciteit containerzeevaart blijft nog jaren
 
De containerzeevaart blijft ook de komende jaren flink last houden van de overcapaciteit. Hoewel de komende twee kwartalen de vraag naar containervervoer sneller groeit dan de vlootuitbreiding, is dat volgend jaar alweer andersom. De belangrijkste vraag is dan ook of de tarieven zich blijvend kunnen herstellen.
Lees meer
Botlekbrugstoringen nemen snel af
 
De stremmingen door mankementen aan de nieuwe Botlekbrug lijken bijna voorbij. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Sinds de oplevering in augustus 2015 deden zich 85 storingen voor.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Geen schadevergoeding Kaapverdiaanse weduwe
Aanvaring bij Haaften
Poolse jachtschipper verdronken bij de Vliehors
Aan de Reis: Vrachten blijven laag
Zeevrachtenmarkt: De stemming is prima
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Binnenvaartwet strenger voor sleepbootjes dan EU-richtlijn en ROSR
Onderling slepende kleine schepen moeten volgens de Binnenvaartwet van 2009 een Certificaat van Onderzoek en aan dezelfde eisen voldoen als een grote havensleepboot. Paul Vanmeelis, eigenaar van een...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
apr
28
Schipperscafé in Vreeswijk/Nieuwegein
28 april 2017
apr
28
Schippersbal
28 april 2017
APR
29
20e Mattenschippersrace
29 april 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Bevrachter binnenvaart
Als bevrachter ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van onze binnenvaarttransporten. Je volgt samen met je collega zowel de eigen als de gecharterde schepen.
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
Nautisch Medewerker (Algemeen)
OCEANDIVA richt zich met name op zakelijke evenementen, zoals bedrijfsfeesten, productlanceringen, congressen en beurzen.
Van Oord Handel en Transport bv
Met bijna 5000 transporten op jaarbasis bevrachten wij circa 1000 verschillende binnenvaartschepen naast een vast team van professionele binnenvaartschippers.
Junior Marketeer
De afdeling Marketing van MYbusinessmedia zorgt ervoor dat doelgroepen van al onze merken effectief worden bereikt via print, online (websites, app en nieuwsbrieven), digitale magazines en events.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play