online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
5 mei 2017
Extra hoge bruggen voor high cubes kunnen niet uit
 
Het extra verhogen van bruggen, zodat de vaarweginfrastructuur beter is voorbereid op het toenemend vervoer van high cube containers door de containerbinnenvaart, is vrijwel nergens rendabel. Met name de zeer hoge kosten voor het vervangen van spoorbruggen zijn een groot knelpunt, schrijft demissionair minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer
Bediening op afstand regio Zwolle-Kampen-Meppel
 
De scheepvaart kan in de regio Zwolle-Kampen-Meppel de komende jaren ongehinderd doorvaren, meldt Rijkswaterstaat. Het Rijk, de provincies Overijssel en Drenthe en de gemeenten Zwolle en Meppel zijn overeengekomen om uiterlijk op 1 januari 2018 de bruggen en sluizen op afstand te bedienen.
Lees meer
MSC Preziosa voor het eerst in Rotterdam
 
De MSC Preziosa, het vlaggenschip van de Italiaanse rederij MSC Cruises, arriveerde vrijdagmorgen 5 mei om 9.45 uur in Rotterdam. Het was de eerste keer dat het schip Rotterdam aanliep.
Lees meer
Racen boven de oceaan
 
Max Verstappen leerde er door racen en werd uiteindelijk een wereldberoemde Formule I coureur. En voor het eerst in de geschiedenis van de cruisevaart is het nu ook mogelijk vele meters boven de oceanen te karten.
Lees meer
Virtuele vaartocht op Schulschiff Rhein
 
De Duitse minister van onderwijs prof. dr. Johanna Wanka heeft 4 mei het Schiffer-Berufskolleg Rhein (SBKR) en het Schulschiff Rhein in Duisburg-Homberg bezocht.
Lees meer
Bezoek Schuttevaer tijdens Maritime Industry!
Van dinsdag 9 t/m donderdag 11 mei vindt Maritime Industry plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Schuttevaer is ook aanwezig op stand 382. Kom een gratis krant bij ons ophalen en een heerlijk kopje Illy koffie drinken. We zien u graag tijdens Maritime Industry! En voor wie aan boord blijft zetten we drie dagen lang onze site open. Ook niet-abonnees kunnen tijdens  Maritime Industry alle artikelen lezen.
 
Of neem meteen een Gratis proefabonnement
 
Overig nieuws
 
Schadevaringen op Main en Mittellandkanaal
Seamen's Club blijft open met hulp Zeeland Seaports
Onderhoudsschip Lovers moet weg van PH-kade
Franse dochter Vrolijk bestelt nieuwe trawler
Harlingen verzelfstandigt haven
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
50 jaar varen en van geen stoppen weten
Melle Draaisma en Janny Mudde varen in augustus 50 jaar en zijn niet van plan te stoppen. Ze hebben beiden AOW, maar voelen zich prettig aan boord en hebben geen behoefte aan iets anders. ‘We hebben...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAY
06
Dag van de Garnaal
6 mei 2017
MAY
06
4e Ecorace Challenge
6 mei 2017 - 7 mei 2017
mei
06
Lezing 'Scheepswerf Boot 1877-1979 Leiderdorp & Leiden'
6 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
Stuurman / 2e kapitein
een gemotiveerde/gedreven collega die wil werken met onze doelgroep.
Bevrachter binnenvaart
Als bevrachter ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van onze binnenvaarttransporten. Je volgt samen met je collega zowel de eigen als de gecharterde schepen.
Junior Marketeer
De afdeling Marketing van MYbusinessmedia zorgt ervoor dat doelgroepen van al onze merken effectief worden bereikt via print, online (websites, app en nieuwsbrieven), digitale magazines en events.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play