online lezen  |  afmelden
Themanieuwsbrief Maritime Industry
9 mei 2017
Veerhaven: transportband van 240 kilometer
 
Ze behoren tot de grootste spelers op de Rijn, en dat al jarenlang: de duwkonvooien van Veerhaven. Met vier of zes bakken bevoorraden ze dagelijks vanuit de Rotterdamse Dintelhaven de staalfabrieken van Thyssenkrupp in Duisburg-Schwelgern. De ultieme systeemvaart zou je het kunnen noemen, een beproefd concept van 50 jaar geleden dat nog steeds als een huis overeind staat.
Lees meer
Twee schepen in aanvaring op Donau
 
Twee schepen van de Oekraïnse rederij UDP zijn vrijdag 5 mei met elkaar in aanvaring gekomen op het Hongaarse deel van de Donau. Het duwkonvooi Irkoetsk ramde met een van zijn bakken het cruiseschip Moldavia midscheeps aan bakboordzijde.
Lees meer
Rotterdam begint aan energietransitie
 
De haven van Rotterdam gaat werk maken van de CO2-uitstoot in de haven. CEO Allard Castelein wil niet wachten op nieuwe technieken of politieke besluiten om de uitstoot te verminderen, maar direct aan de slag. Overhemden koop je in Rotterdam in de winkel immers met opgestroopte mouwen.
Lees meer
Pulseform wil met EMPF revolutie ontketenen
 
Een technologie die lassen, solderen en lijmen grotendeels overbodig maakt en heel weinig energie verbruikt om materialen met elkaar te verbinden. Dat is de elektromagnetische technologie Pulseform van het Venlose bedrijf Blue Engineering.
Lees meer
‘Wij willen mensenlevens redden'
 
De op Malta gevestigde hulpverleningsorganisatie MOAS ontkent dat ze met mensensmokkelaars samenwerkt bij het redden van vluchtelingen uit de Middellandse Zee. Ze roept justitie op Sicilië op hun pijlen te richten op de smokkelaars in Libië en niet op de hulpverleners.
Lees meer
Aluland BV
 
Aluland is al ruim 17 jaar een gespecialiseerde handelaar in aluminium halffabricaten voor de jacht- en scheepsbouw over de gehele wereld.
Lees meer
Marant Motortechniek
 
Marant Motortechniek is het aanspreekpunt voor de FPT/IVECO dieselmotoren en reeds vele jaren vinden onze motoren hun weg in de binnenvaart en jachtbouw.
Lees meer
De Maas en Brinkmann & Niemeijer Motoren
 
De Maas en Brinkmann & Niemeijer Motoren pakken groots uit met een scala aan dieselmotoren en generatoren. Beide bedrijven zijn van oudsher bekend als de importeur van Lister-Petter dieselmotoren.
Lees meer
Quo Vadis
 
Quo Vadis Personeelsdiensten is het gespecialiseerde uitzendbureau voor de binnenvaart, gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Onze kracht is persoonlijke aandacht, zorgvuldige selectie en voortdurende ontwikkeling van ons personeel.
Lees meer
De Waal
 
De door De Waal ontwikkelde frequentiegeregelde Stuwa QF stuurmachine heeft vele voordelen. Omdat de pompen alleen draaien als er een stuurcommando wordt gegeven, is onder meer sprake van een lager gasolieverbruik. Bovendien is de standtijd van pompen, filters en elektromotor langer.
Lees meer
Bezoek Schuttevaer tijdens Maritime Industry!
Van dinsdag 9 t/m donderdag 11 mei vindt Maritime Industry plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Schuttevaer is ook aanwezig op stand 382. Kom een gratis krant bij ons ophalen en een heerlijk kopje Illy koffie drinken. We zien u graag tijdens Maritime Industry! En voor wie aan boord blijft zetten we drie dagen lang onze site open. Ook niet-abonnees kunnen tijdens  Maritime Industry alle artikelen lezen.
Of neem meteen een gratis proefabonnement
 
Overig nieuws
 
Vlaams Parlement kiest voor meer binnenvaart
Gerarda Theodora trekt hoogspanningsleiding kapot
Baggeraar DEME scoort in Afrika en Europa
Aangevaren Gerrit Krolbrug nog tot Hemelvaart dicht voor wegverkeer
Boskalis wil wel fuseren
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Zorg dat je een A'tje wordt
Voor de meeste schippers zijn ze niet de meest geliefde gasten om aan boord te krijgen: handhavers van de politie, de havendienst of Rijkswaterstaat. Tijd om eens nader kennis te maken met een van hen...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAY
09
Maritime Industry
9 - 11 mei 2017
MAY
09
Transport Logistic
9 - 12 mei 2017
MAY
09
Week van de Ondernemer
9 - 11 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
Stuurman / 2e kapitein
een gemotiveerde/gedreven collega die wil werken met onze doelgroep.
Bevrachter binnenvaart
Als bevrachter ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van onze binnenvaarttransporten. Je volgt samen met je collega zowel de eigen als de gecharterde schepen.
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play