online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
10 mei 2017
Noren zetten volop in op autonoom varen
 
Noorwegen gaat het grote Trondheim Fjord gebruiken voor het testen van onbemande vaartuigen. Het 130 kilometer lange fjord in Midden-Noorwegen moet niet alleen een ‘speelplaats' en testlab worden voor onbemande schepen, maar ook voor alle soorten drones. De Noren willen hier in wereldwijd koploper worden.
Lees meer
‘Analoge installaties binnenvaart verouderd'
 
Veel schippers bestellen nog steeds ouderwetse analoge printplaten voor hun elektronica aan boord. Maar digitale printplaten zijn veel goedkoper, stellen de ondernemers Robert Boudestijn en Maarten Roozendaal van MarinePrints uit Sliedrecht. ‘Sensoren zijn dan zelfs aan onze energiemonitor te koppelen. Zo kun je energie besparen.'
Lees meer
ContainerPlanner naar Zuid-Amerika
 
Het stuwprogramma ContainerPlanner van Autena Marine uit Nijmegen wordt binnenkort geïnstalleerd op het grootste binnenvaartcontainerschip ter wereld: de Nautic Twin. Het schip gaat vanuit de kusthavens van Montevideo in Uruquay en het Argentijnse Buenos Aires containers vervoeren naar Asunción in Paraquay.
Lees meer
Brugoperators Gouwe op stuurstoel schipper
 
De afstemming tussen (vaar)weggebruikers en brugbedieningscentra kan beter, vindt de provincie Zuid-Holland. Te beginnen bij de drukbevaren Gouwe tussen de overslagterminal in Alphen aan den Rijn en de Julianasluizen bij Gouda. Een speciaal ontwikkelde vaarsimulator moet uitkomst bieden.
Lees meer
Duurzame handel in afgedankte meerpalen
 
Het begon allemaal met het verzamelen van oude bouwmaterialen voor zijn eigen huis. Hij kon een partij houten meerpalen op de kop tikken en zag er handel in. Nu weten bedrijven in de natte waterbouw Frank Pouwer te vinden als ze houten damwanden vernieuwen, sluisdeuren slopen of meerpalen verwijderen.
Lees meer
Bezoek Schuttevaer tijdens Maritime Industry!
Van dinsdag 9 t/m donderdag 11 mei vindt Maritime Industry plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Schuttevaer is ook aanwezig op stand 382. Kom een gratis krant bij ons ophalen en een heerlijk kopje Illy koffie drinken. We zien u graag tijdens Maritime Industry! En voor wie aan boord blijft zetten we drie dagen lang onze site open. Ook niet-abonnees kunnen tijdens  Maritime Industry alle artikelen lezen.
 
of neem meteen een gratis proefabonnement
 
Overig nieuws
 
Texelstroom wint Shippax Award
Douaneboot redt drenkeling
Leerbedrijven welkom bij Maritieme Academie Holland
Aan de Reis: Vrachten dalen weer
Zeevrachtenmarkt: Ballastwaterbehandeling te kostbaar voor oude schepen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Bloeitijd en doodsstrijd van Boele
Scheepswerf Boele in Bolnes (Ridderkerk) behoorde met tot 1800 man personeel decennialang tot de vermaardste werven in ons land. De gloriedagen van scheepsbouwend Nederland leken geen einde te kennen....
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAY
09
Maritime Industry
9  - 11 mei 2017
MAY
09
Transport Logistic
9  - 12 mei 2017
MAY
09
Week van de Ondernemer
9  - 11 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
Stuurman / 2e kapitein
een gemotiveerde/gedreven collega die wil werken met onze doelgroep.
Bevrachter binnenvaart
Als bevrachter ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van onze binnenvaarttransporten. Je volgt samen met je collega zowel de eigen als de gecharterde schepen.
Stuurman Rijnvaart
Stuurman Rijnvaart
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play