online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
11 mei 2017
High cube bedreigt succes containerbinnenvaart
 
De containerbinnenvaart krijgt binnen 10 jaar hoofdzakelijk 40 voets high cube containers te vervoeren. Maar of dat efficiënt in drie of vier lagen kan, is zeer de vraag. Daarvoor zijn de meeste bruggen te laag. En minister Schultz van Infrastructuur en Milieu voelt er niet voor ze te verhogen. Het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) probeert het tij te keren.
Lees meer
Alternatief voor scheepsvuil van Park-line Aqua
 
Park-line Aqua gaat samen met huisvuilinzamelaar Suez een alternatief opzetten voor het omstreden inzamelsysteem op abonnementsbasis via SAB. ‘Smart Afval' werkt in Nederland en België met een app en rekent af per zak scheepsvuil.
Lees meer
Ranke romp Louisa en Gitte van Jaegers
 
Het geoptimaliseerde onderwaterschip en de zelfbeheersing van de kapitein moeten ervoor zorgen dat de twee nieuwe tankers van de Duitse Reederei Jaegers zuinig omspringen met brandstof. Jaegers koos voor zijn nieuwbouwtankers Louisa en Gitte dus niet voor innovatieve hybride aandrijving of LNG, maar liet conventionele dieselmotoren plaatsen.
Lees meer
Brussels doemscenario pulsvisserij dreigt (video)
 
Als de Europese Raad vandaag (donderdag 11 mei) tegen de pulstechniek stemt zijn de meeste pulsvissers weer terug bij af. Slechts de pulsvissers van de eerste orde mogen doorvissen met deze innovatieve visserijmethode. Van de overige vissers zal de pulsontheffing door de Nederlandse overheid onder dwang van Brussel wellicht moeten worden ingetrokken.
Lees meer
Yara bouwt eerste emissieloos containerschip (video)
 
De Noorse fabrikant van meststoffen Yara en de maritieme tak van Kongsberg gaan de eerste autonoom varende coaster in de wereld bouwen. Die vaart containers emissieloos van de fabriek van Yara naar de Noorse havens voor verdere verspreiding over de wereld. De Yara Birkeland gaat elektrisch varen op accu's.
Lees meer
OBO Bettermann BV
 
Zeewaterbestendig, eenvoudige flexibele montage en brandveilig. Dat zijn enkele eigenschappen van het vulmassasysteem Pyroliq voor afdichtingen in plafonds en scheidingsschotten.
Lees meer
Diesel Engines Online
 
Diesel Engines Online is uw adres voor Cummins-onderdelen en -motoren en voor D-I keerkoppelingen.
Lees meer
Dräger Marine & Offshore
 
Dräger Marine & Offshore levert brandblus-, reddings- en veiligheidsmaterialen aan de marine en offshore markt.
Lees meer
Novio Nautic
 
Voor een nieuwe rivierpiloot, radar en/of televisie-volgschotel moet u bij Novio Nautic zijn. Wij hebben een brede kennis en zijn naast importeur van Swiss Radars officieel verkoop- en servicedealer van Alphatron Marine en Radio Holland.
Lees meer
Bus Industrial Tools
 
Bus Industrial Tools bestaat 60 jaar en is al jaren dé specialist in verkoop, verhuur, beheer, onderhoud en keuringen van een breed scala aan industriële machines en gereedschappen.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Uitvinders bereiden onze toekomst voor
‘Navigate' routeplanner verbindt wereldwijd via haven Rotterdam (video)
CCR voorspelt lichte groei
Sunrise-serie GS Yard slaat aan
De Boer bestelt nieuwe ploegboot
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Wisseltrofee het water op
‘Dat is nog eens leuk nieuws', reageert Erik Schumacher als hij hoort dat hij de Schuttevaer Motorenquiz 2017 heeft gewonnen. De wisseltrofee verhuist dus van pontschipper Arnold Sponselee uit...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAY
13
Arnhemse Kadedagen
13 - 14 mei 2017
MAY
18
De Wandelgang
18 mei 2017
MAY
19
Hafenfest Birsfelden
19 - 21 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Fleet Disponent (M/V)
Je bent samen met het disponententeam verantwoordelijk voor klanttevredenheid, rendement en een optimale planning en bezetting van de vloot van ca. 64 schepen, die vloeibare chemicaliën vervoeren.
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
Stuurman / 2e kapitein
een gemotiveerde/gedreven collega die wil werken met onze doelgroep.
Bevrachter binnenvaart
Als bevrachter ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van onze binnenvaarttransporten. Je volgt samen met je collega zowel de eigen als de gecharterde schepen.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play