online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
12 mei 2017
Pulsontheffing zwaar onder vuur (video)
 
De Europese Raad heeft donderdag 11 mei ingestemd met een voorstel het aantal pulsontheffingen drastisch te beperken. Alleen de pulsvissers van het eerste uur worden ontzien, van de overige vissers zal de pulsontheffing door de Nederlandse overheid onder dwang van Brussel wellicht in 2020 moeten worden ingetrokken.
Lees meer
Eerste lichting bevrachters gediplomeerd
 
De eerste groep van 17 bevrachters heeft na anderhalf jaar studeren de opleiding Bevrachter Binnenvaart op HBO propedeuse niveau afgerond. Het Centraal Bureau voor de Rijn- & Binnenvaart (CBRB) en Inholland Academy hebben donderdagmiddag 11 mei, tijdens een feestelijke bijeenkomst, het diploma van deze leergang aan de deelnemende bevrachters uitgereikt.
Lees meer
Nieuw vlaggenschip Den Herder
 
Met de dubbelschroefs sleephopperzuiger Spauwer heeft Den Herder Seaworks uit Yerseke een nieuw vlaggenschip aan haar baggervloot toegevoegd.
Lees meer
Eerste contracten voor Sleipnir
 
Hoewel zij pas begin 2019 wordt opgeleverd, zijn de eerste opdrachten voor 's werelds grootste halfafzinkbare kraanschip Sleipnir nu al geboekt. Eigenaar Heerema Marine Contractors (HMC) heeft hiervoor contracten gesloten voor transport- en installatiewerk met de Amerikaanse oliemaatschappij Noble Energy Mediterranean en Maersk Oil uit Denemarken.
Lees meer
Buigbare zonnepanelen
 
Lerta Techniek in Nijmegen levert sinds kort high power zonnepanelen met een piekvermogen van 335W en buigbare zonnepanelen.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij. 
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Adviescentrum als antwoord op aanstormende robotisering
Hoge brandstofprijs duwt Maersk Line alsnog in het rood
Ballastwatersystemen geven veel klachten
Scholvissers naar Deense wateren
RWG komt met Barge Barometer
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Kinderen kiezen de wal
François Willems en Annuschka Ysebaert varen al 35 jaar samen op de St Goar. Zijn ouders lieten het schip in 1964 bouwen. Het echtpaar denkt nog een jaar of vijf op dit schip te varen en haar dan te...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
mei
12
KIVI-symposium: Graceful Demolition
12 mei 2017
mei
13
11e Arnhemse Kadedagen
13 en 14 mei 2017
Mei
18
De Wandelgang
18 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Steward(essen)
Matroos/Steward(essen)
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
Fleet Disponent (M/V)
Je bent samen met het disponententeam verantwoordelijk voor klanttevredenheid, rendement en een optimale planning en bezetting van de vloot van ca. 64 schepen, die vloeibare chemicaliën vervoeren.
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play