online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
17 mei 2017
‘Feyenoord is voor altijd'
 
Hij bezoekt vrijwel elke wedstrijd van Feyenoord en stond maandag ook op de Coolsingel voor de huldiging van ‘zijn cluppie'. Schipper Fred de Boon van het ms Paradox liet het geschilderde Feyenoord-embleem in het ruim zelfs vervangen door een ingelast exemplaar. Een soort scheeps-tattoo. ‘Als ik het schip nog een keer verkoop, krijgt de koper Feyenoord er dus bij. Feyenoord is voor altijd.'
Lees meer
Maritime Industry groter dan ooit
 
In totaal 507 exposanten, verdeeld over twee uitverkochte beurshallen, kwamen 9, 10 en 11 mei in contact met bijna 14.000 bezoekers tijdens Maritime Industry in Evenementenhal Gorinchem. Bijna de helft van de exposanten heeft volgens de organisator meteen weer een stand geboekt voor volgend jaar.
Lees meer
Vervoer over water vraagt om spoortunnel Zutphen
 
De binnenvaart ziet een tunnel onder de IJssel bij Zutphen als beste optie ter vervanging van de verouderde en te lage spoor- en verkeersbrug over de rivier. Het zou recht doen aan de miljoenen die zijn en nog worden geïnvesteerd in vervoer over water van en naar Twente.
Lees meer
Gemini Offshore Windpark officieel in bedrijf
 
Ze zijn vanaf de kust niet te zien, maar toch draaien de 150 windturbines van het Gemini Offshore Windpark, aangelegd op 85 kilometer uit de kust van de provincie Groningen, al enige tijd op volle toeren. Het 600 MW windpark, waarvan de energie in Eemshaven wordt aangeland, is begin mei officieel in gebruik genomen.
Lees meer
Transafe vereenvoudigt registratie arbeidstijd
 
De Werkendamse bedrijven Concordia Group en Cuneus tekenden donderdag 11 mei op de beurs Maritime Industry als eersten voor het Transafe-systeem om aan de wettelijke registratieplicht van arbeidstijd van hun (varend) personeel te voldoen.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer!
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Beschonken schipper ondanks waarschuwing politie toch aan de reis
ACM laat havenondernemers karteltest doen
Drollen per abuis in Main-Donaukanaal
Aan de Reis: Tijdelijk tekort aan kleine tankers
Zeevrachtenmarkt: Dip waarschijnlijk van korte duur
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Aan de wal is ook niet alles
André Beenen vaart sinds vijf maanden met zijn vrouw Manuela op de Dortmunder Elistha. Een maand of acht geleden verkochten ze hun beunschip Vagebond met de bedoeling definitief aan de wal te gaan....
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
mei
17
KNVTS-lezing: Hydrodynamic design for Comfort
17 mei 2017
Mei
18
TKI Maritiem/MKC Event 'Blauwe Toekomst'
18 mei 2017
Mei
19
Binnenvaartsocieteit De Wandelgang
19 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Steward(essen)
Matroos/Steward(essen)
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
Fleet Disponent (M/V)
Je bent samen met het disponententeam verantwoordelijk voor klanttevredenheid, rendement en een optimale planning en bezetting van de vloot van ca. 64 schepen, die vloeibare chemicaliën vervoeren.
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play