Snippet online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
19 mei 2017
Enorme wachtrij door defect aan Ivoz-Ramet
 
De scheepvaart op de Maas in Wallonië heeft sinds dinsdag 15 mei grote hinder ondervonden van een defect aan van de sluis Ivoz-Ramet. Door de enorme wachtrij die daardoor is ontstaan zijn de problemen nog lang niet voorbij.
Lees meer
Walstroom gaat voor veiligheid
 
Ook het containerschip Vios van Jacob Kuipers moet in Rotterdam aan de walstroom. Dat heeft de kantonrechter in Rotterdam bepaald. Het betoog dat stroomkabels in het gangboord een veiligheidsrisico zijn en in strijd met de Arbowet en scheepvaartreglementen, wees de rechter af. Het schip zou afgemeerd niet in bedrijf zijn en de reglementen alleen van toepassing tijdens de vaart.
Lees meer
Containerreus MOL Triumph loopt Rotterdam binnen
 
Het indrukwekkende containerschip MOL Triumph is vrijdag 19 mei de Rotterdamse haven binnengelopen. Het is de eerste van drie containerschepen met een capaciteit van meer dan 20.000 TEU die Rotterdam de komende weken aandoen.
Lees meer
OOCL doopt 's werelds grootste containerschip
 
‘We konden er niet aan ontkomen.' Het leek bijna een excuus van CEO mr. C.C. Tung van Orient Overseas Container Line (OOCL) bij de doop van zijn OOCL Hong Kong, met een capaciteit van 21.413 teu het op dit moment grootste containerschip ter wereld.
Lees meer
Twee diesels op één schroef alternatief voor hybride
 
Hybride voortstuwingsinstallaties, waarbij de schroef langzaam varend elektrisch of dieselelektrisch wordt aangedreven, sneller varend dieseldirect en voor piekvermogen door beide systemen, worden steeds vaker overwogen en gebruikt in de binnenvaart.
Lees meer
Aanbieding: vier weken lang gratis Schuttevaer
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Kapitein moet aanwijzingen kantoor zo nodig negeren
Verladers openen meldpunt capaciteitsproblemen
SP: ‘Vlaams voorbeeld binnenvaart volgen'
Zwitserland stopt steun eigen vlag
PostNL bezorgt Schuttevaer
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
‘Ik ben voor de toekomst gegaan'
Bij de bouw van zijn zeegaande charterschoener Avatar hield André Hanzens niet alleen rekening met de behoefte aan luxe bij oudere gasten, maar ook met toekomstige regelgeving. ‘Ik heb er geen...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAY
19
Hafenfest - 75 Jahre Hafen Birsfelden
19 mei 2017 - 21 mei 2017
MAY
19
Kenterschootrace
19 mei 2017 - 21 mei 2017
MAY
20
Dag van de Bouw
20 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
Steward(essen)
Oproep-Matroos/Steward(essen)
Fleet Disponent (M/V)
Je bent samen met het disponententeam verantwoordelijk voor klanttevredenheid, rendement en een optimale planning en bezetting van de vloot van ca. 64 schepen, die vloeibare chemicaliën vervoeren.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
Havenbeambte
Als medewerker lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, de inwoners en de organisatie. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play