Nieuws voor ons? Mail het naar redactie@schuttevaer.nl online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
26 mei 2017
CO2 per binnenschip naar glastuinbouw
 
Vloeibare koolstofdioxide (CO2) kan een snel groeiende ladingstroom worden voor de binnenvaart. De industrie wil graag van zijn CO2 af, terwijl de glastuinbouw dit broeikasgas goed kan gebruiken. Een kwestie van transport, en dat kan concurrerend per schip.
Lees meer
‘Methanol is de toekomst'
 
‘Stena Lines ziet methanol als brandstof voor de toekomst. Het kan uit aardgas, maar ook uit biologisch afval worden gewonnen. Het is schoner dan diesel en eenvoudiger op te slaan dan LNG', zegt directeur duurzaamheid Erik Lewenhaupt van Stena Lines, na afronding van een anderhalf jaar durend proefproject.
Lees meer
‘Pulsvissers de dupe van Kanaalkwestie'
 
‘De Kanaalkwestie' is de werkelijke reden achter het halsstarrige Franse verzet tegen de Nederlandse pulsontheffingen. Dat veronderstellen de bestuurders Geert Meun van VisNed en Durk van Tuinen van de Nederlandse Vissersbond.
Lees meer
Ervaring brengt LE-44 overwinning Kenterschootrace
 
Een teleurstellende opkomst bij de Kenterschootrace vanuit Marken. Afgelopen weekend verschenen slechts drie schouwen, drie Lemsteraken, vier botters en de kleine RD-23, volgend de kenners een bol, aan de start. En dat terwijl het zaterdag wel lekker zeilweer was.
Lees meer
Strijd om vergeten ziekendorp in haven Rotterdam is gestreden
 
Een verscholen minidorp, midden tussen de Rotterdamse havens. Gekraakt door een groep kunstenaars die het Rotterdamse Havenbedrijf er heel graag weg wil hebben. Met als kers op de taart een vrij toegankelijk natuurstrand, en uitzicht op de drukbevaren Nieuwe Maas. Het Quarantaineterrein was ooit bedoeld voor zieke zeelui. Maar die zijn er nooit gezien.
Lees meer
Aanbieding
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Matroos en drie honden overlijden bij brand op binnenvaartschip
Amsterdam bindt partyvaart op havenwater aan vergunning
‘Monden vallen open bij het zien van een vrouw'
Vlaamse overheid komt met RIS-website en app
Ons Recht wil opheldering Yvoz-Ramet van ministerie
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Toxopeus strijkt de zeilen
Jelte en Annelies Toxopeus hebben na 31 jaar voorgoed de zeilen gestreken. De Waterwolf is verkocht. Maar luieren is er niet bij. In Zoutkamp ligt een forse luxe motor klaar, de laatste kastjes en...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
Mei
25
35e Lemmer Ahoy
25 mei 2017 - 27 mei 2017
Mei
25
Nationale Sleepbootdagen Vianen
25 mei 2017 - 27 mei 2017
mei
26
Schipperscafé in Vreeswijk/Nieuwegein
26 mei 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Leerling matroos
Een enthousiaste leerling matroos die ons team wil komen versterken.
Steward(essen)
Oproep-Matroos/Steward(essen)
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
Fleet Disponent (M/V)
Je bent samen met het disponententeam verantwoordelijk voor klanttevredenheid, rendement en een optimale planning en bezetting van de vloot van ca. 64 schepen, die vloeibare chemicaliën vervoeren.
Monsternemers m/v
Ben jij niet bang voor water of hoogte en niet vies van fysiek zwaar werk? Kom dan werken bij Saybolt!
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play