Snippet online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
31 mei 2017
Futurisme in Schuttevaer: zelfvarende schepen
Schuttevaer speelt deze week met eigen 'futuristische' marktbeschouwingen in op de beurs en het congres ‘Electric & Hybrid Marine', van 6-8 juni in de Amsterdamse RAI. Het evenement geeft veel internationale aandacht aan autonoom varen. Wij vroegen hoe zee- en binnenvaarders hun eigen toekomst zien en maakten een rondje langs de 'innovatievelden' voor zelfvarende schepen.
Lees meer
Zomerincidenten: jongen komt om in Maas bij Well
 
De politie is een onderzoek gestart na het overlijden van een 14-jarige jongen uit Helmond zaterdagmiddag in de Maas bij Well (gemeente Maasdriel). De jongen zou zijn overvaren door een waterscooter.
Lees meer
EMK biedt stevige petitie aan in Brussel
 
Eendracht Maakt Kracht (EMK), de actiegroep van Nederlandse en Belgische vissers, biedt dinsdag 30 mei in Brussel een stevige petitie aan tegen de Europese aanlandplicht. De petitie wordt overhandigd aan mevrouw Elisa Roller van de Europese Commissie en aan Alain Cadec, voorzitter van de Visserijcommissie in het Europees Parlement.
Lees meer
Hitte nekt bezoekersrecord Sleepbootdagen Vianen
 
De Nationale Sleepbootdagen Vianen 2017 begonnen veelbelovend met een bezoekersrecord van 45.000 mensen op Hemelvaartsdag. Antieke scheepsmotoren, een monumentale ijsbreker, de marine en zo'n 190 sleep- en duwboten bleken magneten voor alle leeftijden. De toenemende hitte liet in de dagen erna daarna echter de belangstelling wegsmelten.
Lees meer
Froukje Osinga eerste winnares Lemmer Ahoy
 
Lemmer Ahoy bracht donderdag 25 mei 61 skûtsjes bijeen in de Baai van Lemmer voor drie dagen hardzeilen. Een mooi aantal volgens de organisatie. SKS- én IFKS- schepen zeilen er door elkaar, dat maakt het extra spannend. En voor het eerst won een vrouwelijke schipper, Froukje Osinga.
Lees meer
Aanbieding: een maand lang gratis Schuttevaer
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Agora is kansloos
Vervoersprestatie op Duitse vaarwegen kwart lager
Steiger Emmerich voor zesde keer stukgevaren
AAN DE REIS: ‘Nog steeds belabberd'
ZEEVRACHTENMARKT: Gebruikte schepen onbegrijpelijk duur
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Leni Mudde gaf beroep op voor haar schipper
Leni Mudde-Hoogendijk vaart met haar man Jan op de Kempenaar Iris. Ze is oorspronkelijk van de wal en werkte twee jaar als onderwijzeres voordat ze ging varen. In haar tijd was het gebruikelijk om mee...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
MAY
30
Nor-Shipping
30 mei 2017 - 2 juni 2017
JUN
01
IVR Congres
1 juni 2017 - 2 juni 2017
JUN
04
Pinkster Sail
4 juni 2017 - 5 juni 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Schipper
Schipper
Leerling matroos
Een enthousiaste leerling matroos die ons team wil komen versterken.
Steward(essen)
Oproep-Matroos/Steward(essen)
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
Fleet Disponent (M/V)
Je bent samen met het disponententeam verantwoordelijk voor klanttevredenheid, rendement en een optimale planning en bezetting van de vloot van ca. 64 schepen, die vloeibare chemicaliën vervoeren.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play