FIJN PINKSTERWEEKEND! online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
3 juni 2017
Kans op behoud 95% visgronden na Brexit
 
Er lijkt ruimte te zijn voor de toelating van EU-vissers in Britse wateren na de Brexit. In het onlangs gepresenteerde Tory Manifesto 2017 van premier Theresa May wordt namelijk met geen woord gerept over sluiting van Engelse visgebieden voor andere nationaliteiten. De Britse vissers hebben woedend gereageerd.
Lees meer
Elbe wordt testbaan voor autonome binnenschepen
 
De Elbe moet als eerste Duitse rivier geschikt worden gemaakt voor autonoom varende schepen. Op die manier willen de deelstaten Brandenburg, Hamburg en Sachsen-Anhalt zich voorbereiden op een nieuwe toekomst. Ze zien de ontwikkelingen in de buurlanden en willen niet achterblijven.
Lees meer
Tweede nieuwe autoafzetplaats op Maasvlakte
 
Opnieuw heeft het Havenbedrijf een nieuwe autoafzetplaats op de Maasvlakte in gebruik genomen, de tweede binnen een half jaar. De autosteiger aan de Mississippihaven is ontwikkeld in overleg met Koninklijke BLN-Schuttevaer.
Lees meer
Vahali bouwt 22 meter breed riviercruiseschip
 
Koert Kamphuisen en Vahali Shipyards bouwen momenteel op de Vahali-werf in Belgrado (Servië) een 135 meter lang en 22 meter breed riviercruiseschip in opdracht van AmaWaterways. Het wordt AmaMagna gedoopt en komt in 2019 in de vaart.
Lees meer
Talenten R'dams Havenevenement 8 juni bekend
 
Alle finalisten voor het vierde Rotterdams Havenevenement, donderdagavond 8 juni bij het STC in Rotterdam, zijn bekend. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven.
Lees meer
Aanbieding: 1 maand gratis Schuttevaer online
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Stuurman raakt twee vingers kwijt
Schultz: ‘RINA geen bezwaar bij keuring zeilcharters'
Voor robotschip lijken regels groter probleem dan techniek (video)
Fairplay neemt Bugsier over
Nieuwe Friesenbrücke flinke stap dichterbij
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Wilhelmsen zet drones in voor bezorging aan boord
Wilhelmsen Ship Service in Noorwegen gaat drones inzetten voor pakketbezorging aan boord van schepen. ‘Een aardverschuiving in de manier waarop scheepsagenten hun klanten meer en snellere service...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
JUN
04
Pinkster Sail
4 juni 2017 - 5 juni 2017
JUN
06
Themazondag Scheepstimmerwerk
6 juni 2017
JUN
06
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - 8 juni 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Mobiel verkeersleider scheepvaart
De mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat zorgen voor een goede en vlotte verkeersgeleiding op onze Nederlandse waterwegen.
Schipper
Schipper
Leerling matroos
Een enthousiaste leerling matroos die ons team wil komen versterken.
Steward(essen)
Oproep-Matroos/Steward(essen)
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play