online lezen  |  afmelden
Themanieuwsbrief Motoren
12 juni 2017
Vink diesel mariniseert DAF MX Euro VI-motor
 
Vink diesel uit Sliedrecht heeft Euro VI truck-motoren van DAF Paccar uit Eindhoven geschikt gemaakt voor de binnenvaart. Het gaat om de DAF Paccar MX-11, een 11 litermotor in de vermogensrange van 210 tot 320 kW en de DAF Paccar MX-13, een 13 litermotor met een vermogen van 300 tot 375 kW.
Lees meer
Motorenquizfeestje voor OSM'ers
 
De uitreiking van de Schuttevaer SHVP Wisseltrofee was zaterdag 10 juni een warm weerzien van OSM'ers, zoals iemand het uitdrukte: Ons Soort Mensen. Gelijkgestemden met liefde voor scheepsdiesels en de jaarlijkse Schuttevaer Motorenquiz. Er waren jubilea en er was een bijzondere extra prijs van Volvo Penta.
Lees meer
We4Sea berekent rendement voortstuwing
 
Schepen kunnen aanzienlijk zuiniger varen als de voortstuwingsinstallatie goed is afgestemd op de werkelijke vaarcondities. Die wijken nu namelijk nog vaak af van de criteria waarop het scheepsontwerp is geoptimaliseerd. Dat blijkt uit gegevens van We4Sea, een in het optimaliseren van schepen gespecialiseerde Delftse start-up.
Lees meer
Fins consortium ontwikkelt robotschip Baltische Zee
 
Een Fins consortium van bedrijven gaat autonome schepen bouwen voor de vaart op de Baltische Zee. Binnen drie jaar moet het eerste op afstand bestuurbare schip varen, in 2025 moet het zonder bemanning haar weg kunnen vinden op de Baltisch Zee.
Lees meer
Roer maakt onnodig veel bewegingen
 
Van der Velden Marine Systems heeft op Maritime Industry BOSS Eco voor de binnenvaart gepresenteerd. Het systeem is bedoeld om roerbewegingen te beperken en daarmee brandstof te besparen. Bij een kleine proef werd een brandstofbesparing van 12% gehaald en dat zou volgens de ontwikkelaars nog meer kunnen worden.
Lees meer
Aanbieding
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
meer informatie
 
Overig nieuws
 
MOL onderzoekt autonoom varen
Odin's Eye bewaakt alle energiesystemen aan boord
Ontgassingsverbod in Zeeland, maar binnenvaart krijgt de tijd
Boegkoppeling voor Mette-Maria
Goliath gaat Chinese windindustrie helpen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Habbeké Shipyard uit de gedoogzone
De Volendamse scheepswerf Habbeké Shipyard heeft in mei haar nieuwe domein in Hoorn geopend. Na bijna 40 jaar klein behuisd te zijn geweest in Volendam is Hoorn een wereld van verschil. ‘Eindelijk...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
JUN
12
60e Nationaal Kamp Hattem
12  - 16 juni 2017
JUN
13
Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe
13 juni 2017
JUN
15
De Wandelgang: Haringparty
15 juni 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Kapitein Pannenkoekenboot Amsterdam
De Pannenkoekenboot Amsterdam verzorgt rondvaarten inclusief onbeperkt pannenkoeken eten over het IJ in Amsterdam
Mobiel verkeersleider scheepvaart
De mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat zorgen voor een goede en vlotte verkeersgeleiding op onze Nederlandse waterwegen.
Schipper
Schipper
Leerling matroos
Een enthousiaste leerling matroos die ons team wil komen versterken.
Service monteur
De digitale besturing en mechanica van een motor zijn volledig met elkaar verweven. Het beheersen van deze technieken is voor een service monteur een grote uitdaging.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play