online lezen  |  afmelden
Themanieuwsbrief Scheepsbouw & Offshore
26 juni 2017
Vette kansen voor marinebouw
 
Europa gaat de komende jaren aanzienlijk meer uitgeven aan de eigen defensie. Verwachting is dat ook het Nederlandse ministerie van Defensie een groter budget krijgt. Daar worden intussen al plannen gesmeed om de vloot van de Koninklijke Marine te moderniseren met nieuwe onderzeeboten, fregatten, mijnenjagers en een grote bevoorrader. Ook de Belgische marine speelt een rol bij dit vlootmoderniseringsprogramma.
Lees meer
Damen print scheepsschroef
 
Damen Shipyards laat deze zomer een bronzen schroef voor een van haar Stan Tugs 3D printen. Deze WAAMpeller moet de eerste schroef ter wereld worden die is goedgekeurd door een klassenbureau. De schroef krijgt een diameter van 1,30 meter en weegt 180 kilo. Damen wil hiermee laten zien dat de tijd van experimenteren met 3D-printen voorbij is en dat de 3D-techniek nu al kan worden ingezet in de maritieme industrie.
Lees meer
Hoekman: ‘Vissers beginnen inhaalslag reparatie'
 
Het ontwerp voor een grote innovatieve kotter ligt bij Hoekman Shipbuilding op Urk op de plank. Maar hoewel een nieuwbouwgolf in de visserijsector wordt verwacht, loopt het nog niet storm. Wel wordt momenteel door hen een inhaalslag geleverd als het gaat om onderhoud en reparatie.
Lees meer
Rotortugs veroveren de wereld
 
Je vindt ze in havens in alle werelddelen. Tot voor kort ontbraken ze alleen nog in de Verenigde Staten, maar hier zijn nu ook de eerste Rotortugs actief. Het is 20 jaar geleden dat naar een idee van Ton Kooren de eerste sleepboten met drie voortstuwers op stapel werden gezet. Hierna was het enige tijd stil, maar vanaf 2005 kwamen er jaarlijks nieuwe Rotortugs bij. Weldra zal hun aantal de 50 zijn gepasseerd.
Lees meer
Gebr. Kooiman gelooft in veelzijdigheid
 
De meeste ondernemingen, waaronder scheepsbouwers, geloven in specialisering. De Gebroeders Kooiman in Zwijndrecht niet. ‘Voor een scheepswerf doen wij ongelooflijk veel zelf’, stelt financieel directeur Arie Mourik. De huidige crisis brengt hierin geen verandering.
Lees meer
Aanbieding: gratis Schuttevaer online
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
meer informatie
 
Overig nieuws
 
Frans Rijsdijk: ‘In de schroothandel was altijd ruzie'
De Keppel Verolme-jaren van Harold Linssen
Eerste van drie Pusher Tugs te water bij Thecla Bodewes
Pasman: Hybride varen met windturbinetechniek
OPINIE ‘Eigenwijze werknemers en samenwerking zijn sterke troeven'
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Heerenschip: Alles met stijl en klasse'
Mijndert de Graaff en Rogier Dikker varen sinds 2012 op de spits Heerenschip. Behalve vracht nemen ze ook vaak passagiers mee. En wellicht wordt het ruim een tijdelijke theaterzaal voor een...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
JUN
27
Lezing over Cornelis Verolme
27 juni 2017
JUN
29
Binnenvaartcafé HbR / BVB
29 juni 2017
JUN
30
Schuttevaerrace
30 juni - 2 juli 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Kraanmachinist/ schipper/ bobcatrijder/ tremmer
Werkzaamheden in de haven van Amsterdam voor overslag bulkgoederen.
Senior inspecteur vergunningverlening visserij
Je houdt je bezig met innovatieve en specialistische oordelen op het gebied van visserij en SI-geklasseerde schepen en je adviseert over complexe zaken, aanvragen en vrijstellingen.
Verkeersleider
Voor ons team verkeersleiders zijn we op zoek naar een gedreven collega met kennis van de Nederlandse waterwegen.
Verkeersleider Schiermonnikoog
Voor ons team verkeersleiders op de Noordertoren te Schiemonnikoog zijn we op zoek naar een gedreven collega met kennis van scheepvaart en de Nederlandse waterwegen.
Rijnvaartbevrachter
Ervaring met en kennis van de binnenvaartmarkt.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play