online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
30 juni 2017
Duitsland halveert kosten voor spoor
 
Het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) wil volgend jaar een lastenverlichting van 230 miljoen euro voor de binnenvaart. Dat is de reactie op het Masterplan Schienengüterverkehr van verkeersminister Alexander Dobrindt. Daarin wordt namelijk een verlaging van de trajecttarieven voor goederentreinen van 50% aangekondigd.
Lees meer
Vergroening binnenvaart duurt een eeuwigheid
 
Zonder financiële impuls van de overheid lijkt snelle vergroening van de binnenvaart onhaalbaar. Binnenvaartmotoren gaan immers lang mee en vervanging is duur. Dat kwam naar voren tijdens de 20 juni door het EICB in ‘Hal 4 aan de Maas' georganiseerde bijeenkomst ‘Stage V in de praktijk', over vergroening van de binnenvaart.
Lees meer
Prinses bij jubileum KVNR
 
Prinses Margriet, al sinds haar jeugd petekind van de koopvaardij, was donderdag 29 juli in Rotterdam aanwezig bij de jubileumviering van 25 jaar Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).
Lees meer
Sassevaart wint aanbesteding Sluis Terneuzen
 
Het bouwconsortium Sassevaart, met DEME en BAM, wint vrijwel zeker de aanbesteding van de nieuwe sluis in Terneuzen. De Vlaamse Regering keurde vrijdag 30 juni een akkoord goed waarbij de aannemer werd aangesteld. Ook de definitieve financiële bijdrage van het Havenbedrijf Gent werd vastgesteld. Het Havenbedrijf is tevreden met deze nieuwe stap richting realisatie van de Nieuwe Sluis Terneuzen.
Lees meer
Damen bouwt hybride veerboten voor Canada
 
Damen Shipyards bouwt twee 81 meter lange hybride veerboten voor het Canadese British Columbia Ferries (BC Ferries). De veren worden ingezet in de wateren van de Canadese deelstaat British Columbia.
Lees meer
Aanbieding: gratis Schuttevaer online
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij.
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Gelderland verbiedt ontgassen vrijwel per direct
41 binnenschippers willen meedoen aan CLINSH
Keulen krijgt LNG-bunkerstation
BLN opent meldpunt controles
Overnachtingshaven Giesbeek krijgt minder steigers
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
‘Binnenvaart telt echt niet mee in Duitsland'
Vincent Fijneman vaart sinds negen jaar met zijn gezin op de 110 meter lange Tiësto uit Lanaye. Hij is geboren in Wallonië, heeft een Waalse moeder en een Nederlandse vader en ging in Maasbracht...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
Jul
01
Lezing 'De werf Tielrode'
1 juli 2017
JUl
02
Dordtse Boekenmarkt
2 juli 2017
Jul
07
Havendagen Coevorden
7 - 9 juli 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Technicus van de Wacht
Als technicus van de wacht maak je deel uit van de continudienst van het cluster EV. Voor het team werken achttien personen die zijn verdeeld over zes ploegen.
Kraanmachinist/ schipper/ bobcatrijder/ tremmer
Werkzaamheden in de haven van Amsterdam voor overslag bulkgoederen.
Senior inspecteur vergunningverlening visserij
Je houdt je bezig met innovatieve en specialistische oordelen op het gebied van visserij en SI-geklasseerde schepen en je adviseert over complexe zaken, aanvragen en vrijstellingen.
Verkeersleider Schiermonnikoog
Voor ons team verkeersleiders op de Noordertoren te Schiemonnikoog zijn we op zoek naar een gedreven collega met kennis van scheepvaart en de Nederlandse waterwegen.
Rijnvaartbevrachter
Ervaring met en kennis van de binnenvaartmarkt.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play