online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
5 juli 2017
Boetes voor Roemenen op werf onterecht
 
Voor de 64 Roemeense vreemdelingen, die lasbedrijf Grele uit Roemenië in 2014 inzette bij de bouw van twee riviercruiseschepen op scheepswerf Jac. den Breejen in Hardinxveld, waren wettelijk geen werkvergunningen nodig. De Raad van State heeft daarom bepaald dat beide bedrijven de boete van elk 512.000 euro vanwege overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen, niet hoeven te betalen.
Lees meer
KNRM haalt bemanningslid met hartklachten op
 
De KNRM-reddingboot van Breskens heeft maandagmiddag 3 juli een bemanningslid met hartklachten geëvacueerd van een bulkcarrier op de Westerschelde.
Lees meer
Vaarwegapp RiverGuide gaat landelijk
 
RiverGuide, de ‘Rotterdamse' app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over onder meer vaarroutes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen, gaat landelijk.
Lees meer
Doden bij kapseizen Nederlands zeiljacht voor Oostende (video)
 
Bij het kapseizen van het Nederlands zeiljacht Capella met zes opvarenden, zaterdagmorgen 1 juli ter hoogte van Oostende, zijn twee van de zes opvarenden verdronken. Een 18-jarige man wordt nog vermist.
Lees meer
KVNR heeft nu twee kapiteins op het schip
 
Het voorzitterschap van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) heeft na het afscheid van Tineke Netelenbos een compleet ander profiel gekregen. Was Netelenbos een politiek zwaargewicht, donderdag 29 juni werd een tweehoofdig voorzitterschap uit eigen gelederen gepresenteerd.
Lees meer
Schuttevaer Zomertijd: krant in de even weken
In de vakantiemaanden verschijnen de gedrukte Schuttevaer en de e-paper alleen in de even weken. Deze week (27) valt er dus bij abonnees géén krant in de bus. Dat geldt ook voor de nummers 29, 31 en 33. De Schuttevaer-redactie blijft echter bereikbaar en zorgt dat het nieuws via de website , de app, de nieuwsbrief op woensdag en vrijdag en de sociale media Twitter en Facebook bij de lezers komt.
 
Gratis  online proefabonnement?
 
Overig nieuws
 
Stuw Grave over twee weken weer in gebruik
Cao-loon voor Roemenen in scheepsbouw
Containeroverslag komt weer op stoom
Aan de Reis: druk voor het weekeinde
Zeevrachtenmarkt: Bemoedigende vrachtstijging
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Sabrine wil een eigen schip
Sabrine Mommersteeg (26) vaart als schipper op de Werchina. Ze begon ooit samen met haar vriendin als matroos op dit schip. Maar die relatie ging over en ze belandde in de tankvaart. Dat was niet haar...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
JUL
07
20ste Historische Havendagen Coevorden
7 - 9 juli 2017
Jul
28
Schipperscafé in Vreeswijk/Nieuwegein
28 juli 2017
Jul
28
Algemene ledenvergadering Het Historisch Bedrijfsvaartuig
28 juli 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Scheepsbevrachter
Ervaring en kennis van de Rijn- en Binnenvaart
Technicus van de Wacht
Als technicus van de wacht maak je deel uit van de continudienst van het cluster EV. Voor het team werken achttien personen die zijn verdeeld over zes ploegen.
Kraanmachinist/ schipper/ bobcatrijder/ tremmer
Werkzaamheden in de haven van Amsterdam voor overslag bulkgoederen.
Senior inspecteur vergunningverlening visserij
Je houdt je bezig met innovatieve en specialistische oordelen op het gebied van visserij en SI-geklasseerde schepen en je adviseert over complexe zaken, aanvragen en vrijstellingen.
Rijnvaartbevrachter
Ervaring met en kennis van de binnenvaartmarkt.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play