online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
7 juli 2017
Damen kort voor aankoop tweede werf in Roemenië
 
Damen Shipyards staat vlak voor de aankoop van de Roemeense werf van Daewoo Shipbuilding & Maritime Engineering (DSME) in Mangalia, 50 kilometer ten zuiden van Constanta. Damen heeft al een werf in Galati.
Lees meer
Nieuwe kade en kraan voor Rhenus op Maasvlakte
 
Rhenus Logistics heeft donderdag 6 juli officieel haar nieuwe kade aan de Deep Sea Terminal op de Maasvlakte in gebruik genomen. Het gaat om 275 meter aan de oostzijde als aanvulling op de 500 meter kade die het bedrijf reeds aan de zuidkant van de terminal in gebruik heeft.
Lees meer
Mannen gooien schepen los
 
Twee mannen hebben woensdagmorgen 5 juli in de Rotterdamse Maashaven twee binnenvaartschepen losgegooid. Dat meldt de Zeehavenpolitie Rotterdam.
Lees meer
CLIP #1 Bikinizwemvest
 
Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. gaat korte video's (clips) maken voor Weekblad Schuttevaer. Zijn eerste bijdrage gaat over de steeds strengere regelgeving ten aanzien van het dragen van zwemvesten. Anneke Veenstra van de spits Oostenwind vraagt zich af wat ze nog wel mag doen zonder zwemvest.
Lees meer
Kooiman Van Os levert oestervaartuig YE-7
 
Scheepswerf Kooiman Van Os uit Yerseke heeft het nieuwe oestervaartuig YE-7 C'est la Vie overgedragen aan de opdrachtgevers, de familie Nelis uit Yerseke.
Lees meer
Schuttevaer Zomertijd: krant in de even weken
In de vakantiemaanden verschijnen de gedrukte Schuttevaer en de e-paper alleen in de even weken. Deze week (27) valt er dus bij abonnees géén krant in de bus. Dat geldt ook voor de nummers 29, 31 en 33. De Schuttevaer-redactie blijft echter bereikbaar en zorgt dat het nieuws via de website , de app, de nieuwsbrief op woensdag en vrijdag en de sociale media Twitter en Facebook bij de lezers komt.
 
Gratis  online proefabonnement?
 
Overig nieuws
 
Ziek personeelslid stremt Kreekrakkolk
Dames die generaties zagen opgroeien verlaten internaat
Koninklijke Marine koploper ballastwater behandeling
Somalische piraterij neemt weer toe
‘Bulgarije moet Donau snel baggeren'
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Boekingssite wordt rederij
Met veel energie bouwde Bastiaan Peters zijn bedrijf Amsterdam Boats van een boekingssite op tot een belangrijke rederij op de Amsterdamse rondvaartmarkt. Het nieuwe vergunningenstelsel van Amsterdam...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
JUL
07
20ste Historische Havendagen Coevorden
7 - 9 juli 2017
JUL
13
STC Masterclass: Stap in de Blockchain
13 juli 2017
JUL
13
56e Bruse Visserijdagen
13 - 15 juli 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Kapiteins (m/v)
Op onze moderne schepen kunnen wij tot 600 gasten ontvangen. Gastvriendelijkheid, kwaliteit en flexibiliteit kenmerken onze dienstverlening.
Scheepsbevrachter
Ervaring en kennis van de Rijn- en Binnenvaart
Technicus van de Wacht
Als technicus van de wacht maak je deel uit van de continudienst van het cluster EV. Voor het team werken achttien personen die zijn verdeeld over zes ploegen.
Kraanmachinist/ schipper/ bobcatrijder/ tremmer
Werkzaamheden in de haven van Amsterdam voor overslag bulkgoederen.
Senior inspecteur vergunningverlening visserij
Je houdt je bezig met innovatieve en specialistische oordelen op het gebied van visserij en SI-geklasseerde schepen en je adviseert over complexe zaken, aanvragen en vrijstellingen.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play