online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
14 juli 2017
Autoriteiten traag van begrip bij ramp Grave
 
Het heeft 12 uur geduurd voordat alle instanties begrepen wat er 29 december 2016 bij de stuw van Grave was gebeurd en de juiste maatregelen waren genomen. Dat concludeert organisatieadviesbureau Berenschot na onderzoek van de ramp met de tanker Maria Valentine in opdracht van Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio's.
Lees meer
Ministerie ontslaat kleine sleepboten van CvO-plicht
 
De CvO-plicht voor onderling slepende kleine vaartuigen lijkt van de baan te zijn nu het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) voornemens is de Nederlandse wet- en regelgeving aan te passen aan de Europese richtlijn.
Lees meer
Aanvaarbeveiliging bewijst zich
 
De houten bescherming op de dikke stalen balk die als aanvaarbescherming dient in de sluis van Maasbracht, heeft inmiddels een flinke buts opgelopen. Maar daardoor bleven de deuren van de kolk onbeschadigd, meldt de Duitse fabrikant ACE, die de schokdempers voor de installatie leverde.
Lees meer
Matroos Sean Zwering ‘Meest Sociale Student'
 
Sean Zwering, MBO 2-student van de Maritieme Academie Holland in IJmuiden is uitgeroepen tot ‘Meest Sociale Student'. Hij kreeg deze jaarlijkse prijs van vakbond Nautilus tijdens de binnenvaartdiploma-uitreiking op 11 juli uit handen van Nautilus Binnenvaart bestuurder Carl Kraijenoord.
Lees meer
Droomfoto bij het schip
 
Alice Kleine, jongste dochter van Klaas en Aletta Kleine van de poederstoftanker Aletta is vrijdag 7 juli getrouwd met Martijn Musters, een jongen van de wal. Alice wilde als schippersdochter graag mooie trouwfoto's bij het schip in thuishaven Terneuzen.
Lees meer
Aanbieding: gratis Schuttevaer online
Wilt u een maand lang Schuttevaer online gratis proberen? Ons nieuws staat online zodra het kan. Lees het op je pc of mobiel op tablet of smartphone. Of op onze mobiele nieuwsapp. Wees er altijd als eerste bij!
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Containeroperators voeren congestietoeslag in
Trajectcontrole op Albertkanaal
Schade Limmel melden bij Rijkswaterstaat
Subsidie voor leerplaatsen
Banken eisen verantwoorde sloop schepen
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Binnenvaartcruises zoekt Rijnschepen
Binnenvaartcruises.nl is op zoek naar schippers die met passagiers willen varen. Er is vooral veel vraag naar grote schepen die internationaal varen, het liefst op de Rijn. ‘We hebben veel vraag van...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
JUL
13
56e Bruse Visserijdagen
13 - 15 juli 2017
Jul
20
FERM Port Cyber Café
20 juli 2017
Jul
28
Schipperscafé in Vreeswijk/Nieuwegein
28 juli 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Assistent Bevrachter
Ben jij starter in de binnenvaart en wil jij als Assistent Bevrachter aan de slag bij een gerenommeerde organisatie? Lees dan snel verder!
Kapiteins (m/v)
Op onze moderne schepen kunnen wij tot 600 gasten ontvangen. Gastvriendelijkheid, kwaliteit en flexibiliteit kenmerken onze dienstverlening.
Scheepsbevrachter
Ervaring en kennis van de Rijn- en Binnenvaart
Technicus van de Wacht
Als technicus van de wacht maak je deel uit van de continudienst van het cluster EV. Voor het team werken achttien personen die zijn verdeeld over zes ploegen.
Kraanmachinist/ schipper/ bobcatrijder/ tremmer
Werkzaamheden in de haven van Amsterdam voor overslag bulkgoederen.
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play