online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
19 juli 2017
Windward gebruikt AIS voor verdachte schepen
 
Een schip vertrekt begin dit jaar uit de haven van Zarzis in Tunesië. Het vaart zo'n 250 mijl in noordelijke richting langs de kust en blijft daar acht uur op volle zee dobberen. Vervolgens vaart het naar het vissershaventje Nabeul. Daar ligt het 36 uur stil. Daarna vertrekt het om zeven weken later in de haven van Moerdijk terecht te komen.
Lees meer
Antwerpse haven groeit door
 
De haven van Antwerpen heeft de eerste zes maanden van dit jaar ruim 111 miljoen ton goederen behandeld. Dat is 2,8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal containers steeg in teu met 1,9% tot ruim 5,1 miljoen. Daarmee is de behoefte aan extra containercapaciteit verder toegenomen.
Lees meer
Urkers op de titelrol van Hollywoodfilm (video)
 
Urk en Hollywood lagen dinsdag 18 juli even niet zo ver uit elkaar. In een mobiele bioscoop die midden op het Urker haventerrein was opgesteld werd de nieuwe film Dunkirk vertoond die deze maand uitkomt. De film, die gaat over de evacuatie van geallieerde troepen in mei 1940 vanaf het strand bij Duinkerken, werd deels op het IJsselmeer gedraaid.
Lees meer
Nieuwe damwand voorsluis Eefde
 
De damwand aan de zuidzijde van de voorsluis in Eefde wordt momenteel vernieuwd. Hij wordt zes meter naar het zuiden verplaatst, zodat klasse Va-schepen elkaar daar weer kunnen ontmoeten.
Lees meer
Gewonden en grote schade bij brugaanvaring Neckar
 
Twee opvarenden van een Nederlands binnenvaartschip zijn vrijdag 15 juli lichtgewond geraakt bij een aanvaring met een brugpijler op de Neckar ter hoogte van Ladenburg. Er ontstond grote materiële schade.
Lees meer
Schuttevaer Zomertijd: krant in de even weken
In de vakantiemaanden verschijnen de gedrukte Schuttevaer en de e-paper alleen in de even weken. Deze week (29) valt er dus bij abonnees géén krant in de bus. Dat geldt ook voor de nummers 31 en 33. De Schuttevaer-redactie blijft echter bereikbaar en zorgt dat het nieuws via de website , de app, de nieuwsbrief op woensdag en vrijdag en de sociale media Twitter en Facebook bij de lezers komt.
 
Probeer het nu
 
Overig nieuws
 
Schutpraktijk Noordersluis Lelystad onveilig
Binnenvaart met 88 lopers in Vierdaagse
Texelstroom is overgeschakeld op gas
Aan de Reis: Het is weer KWZ-tijd
Zeevrachtenmarkt: Hogere containertarieven
Meer nieuws
 
Schip en bedrijf
 
Scheveningen krijgt vleetlogger terug
Vrijwilligers zijn in Scheveningen begonnen de voormalige haringlogger SCH-236 Noordster terug te brengen in de staat waarin ze in 1950 van stapel liep. Niet om er weer haring mee te vissen, die...
Meer Schip en bedrijf
Agenda
 
Jul
20
FERM Port Cyber Café
20 juli 2017
Jul
21
KSCC Vierdaagse Blarenbal en Lintjesregen
21 juli 2017
Jul
28
ZomerWelVaart
28 - 30 juli 2017
Alle agendapunten
 
Lees de E-paper
 
Naar de E-Paper
 
Vacatures
 
Kapitein(s) m/v
Een dankbare taak want de Waterbus biedt forenzen en scholieren snel en comfortabel dagelijks vervoer, mindervaliden de mogelijkheid geheel zelfstandig te reizen
Matroos, steward(essen) m/v Oproep
Dagelijks vaart de Waterbus met 12 schepen uit, om zo op jaarbasis circa twee miljoen passagiers te vervoeren.
Assistent Bevrachter
Ben jij starter in de binnenvaart en wil jij als Assistent Bevrachter aan de slag bij een gerenommeerde organisatie? Lees dan snel verder!
Kapiteins (m/v)
Op onze moderne schepen kunnen wij tot 600 gasten ontvangen. Gastvriendelijkheid, kwaliteit en flexibiliteit kenmerken onze dienstverlening.
Scheepsbevrachter
Ervaring en kennis van de Rijn- en Binnenvaart
 
bekijk alle vacatures
 
 
Volg ons
 
Facebook   Twitter
Mobiele apps
 
App Store
Google Play